На підприємстві урочисто відкрито базисний склад вугілля. Цей об’єкт вартістю 350 мільйонів гривень завершує цілий комплекс робіт із встановлення обладнання для заміни природного газу процесом так званого вдування пиловугільної суміші в домни. Вигода не лише в повній відмові від газу в доменному виробництві «Запоріжсталі», а й у зменшенні необхідної для технологічного процесу кількості коксу — з 495 до 376 кілограмів для виплавки 1 тонни чавуну. Усе це дозволить значно скоротити викиди парникових газів.
Окрім того, новий склад (насправді це гігантський високотехнологічний комплекс для обробки 1000 тонн вугілля на годину або 300 вагонів на добу) — це ще й 88 нових працівників. Додамо, що на всі роботи із впровадження нової технології підприємство витратило майже мільярд гривень. Однак витрати швидко окупляться, адже економія становитиме від 100 до 120 мільйонів гривень на місяць.
До речі, як оголосив голова правління «Запоріжсталі» Ростислав Шурма, найближчим часом на підприємстві буде введено в експлуатацію агломераційну машину №1 та електрофільтр.