Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 6-й тур. 6 грудня.

На дзвінкій ноті
Група F. «Наполі» (Італія) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 1:3.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — АІК (Швеція, Стокгольм). 4:0. Голи: Калинич, 20 (п), Зозуля, 39, 52, Кравченко, 86.
«Дніпро»: Лаштувка, Мандзюк, Мазух, Чеберячко, Стрінич (Денисов, 57), Кравченко, Ротань, Коноплянка, Джуліано, Зозуля, Калинич (Алієв, 57). Тренер — Гуанде Рамос.
АІК: Туріна, Лоренцсон, Карлссон, Бакман, Юганссон, Даніельссон, Моро (Карікарі, 65), Лундберг (Густавссон, 65), Квайсон (Оман-Перссон, 90+2), Боргес, Бангура. Тренер — Андреас Альм.
Рефері — Штефан Штудер (Швейцарія).
Дніпропетровськ. «Дніпро Арена». 20 383 глядачі. 2 градуси.
Дніпропетровці на дзвінкій ноті завершили груповий турнір, продемонструвавши високий клас. Вони довели, що були незаперечними лідерами квартету. Цікаво, що від матчу до матчу підопічні Гуанде Рамоса додавали обертів, їхня гра ставала змістовнішою і переконливішою, що неабияк радувало численних прихильників клубу.
Тепер сподіватимемося, що і в наступному етапі «Дніпро» не збавлятиме темпу. Багато що залежатиме від зимового етапу підготовки. Можливо, дніпряни підсиляться новими виконавцями. Хоча і нинішній склад досяг високого рівня і необхідної злагодженості.
Поразка настрою не зіпсувала
Група К. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Русенборг» (Норвегія, Тронхейм). 1:0. 
«Рапід» (Австрія, Відень) — «Металіст» (Україна, Харків). 1:0. Гол: Алар, 13.
«Рапід»: Кенигсгофер, Шраммель, Зоннляйтнер, Піглер, Герсон, Шимпельсбергер, Гейккінен, Видра (Куловіц, 46), Тріммель (Дразан, 63), Бургшталлер, Алар. Тренер — Петер Шеттель.
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра, Торсільєрі, Фініньо (Едмар, 73), Гуйє, Соса, Торрес, Бланко, Марлос, Крістальдо, Вілліан. Тренер — Мирон Маркевич.
Вилучено Піглера, 44 (небезпечна атака суперника з ризиком нанесення травми).
Рефері — Ганнес Каасік (Естонія).
Відень. Стадіон «Ернст Гаппель». 29 400 глядачів. 0 градусів.
— Ми досить довго розгойдувалися, особливо на початку першого тайму, — прокоментував підсумок віденської зустрічі Мирон Маркевич. — За що й поплатилися. Пізніше почали грати, але потяг пішов. То буде добра наука для нас. Треба виходити і з першої хвилини грати, якщо хочеш перемогти. А малою кров’ю тепер у футболі чогось досягти важко.
Відчувалося, що харків’яни береглися від ушкоджень. І їх можна зрозуміти: перше місце вони собі забронювали раніше. Попереду відпустка, і не хотілося б її витратити на лікування травм. Утім, і за таких обставин перевага у другому таймі була абсолютною. Але не забили, хоча моменти були. Можливо, ударну потугу гостей послабила відсутність Тайсона і Гав’єра.
Мирон Богданович зазначив, що не робить серйозної проблеми з поразки у Відні. А те, що у чемпіонаті України його підопічні загубили багато очок, тренера хвилює. Крім того, Мирон Маркевич повідомив, що клуб підсилюватиметься під час зимової паузи.
Сіяні і несіяні
Позавчора майже опівночі визначилися всі учасники 1/16 фіналу Ліги Європи. До цієї стадії наша неабияка увага, адже на ній гратимуть одразу три клуби з України.
«Дніпро» та «Металіст» під час жеребкування будуть сіяними, бо посіли перші місця у своїх групах. Окрім наших команд, до цієї групи увійшли: «Челсі» (Англія), «Олімпіакос» (Греція), «Бенфіка» (Португалія), ЧФР (Румунія), «Ліверпуль» (Англія), «Вікторія» (Пльзень, Чехія), «Фенербахче» (Туреччина), «Бордо» (Франція), «Стяуа» (Румунія), «Генк» (Бельгія), «Рубін» (Росія), «Ліон» (Франція), «Лаціо» (Італія), «Ганновер» (Німеччина).
Несіяні: «Динамо» (Україна, Київ), «Зеніт» (Росія), «Аякс» (Нідерланди), БАТЕ (Білорусь), «Анжі» (Росія), «Атлетико» (Іспанія), «Боруссія» (Німеччина, Менхенгладбах), «Ньюкасл» (Англія), «Штутгарт» (Німеччина), «Наполі» (Італія), «Базель» (Швейцарія), «Інтер» (Італія), «Спарта» (Чехія), «Тоттенгем» (Англія), «Байєр» (Німеччина), «Леванте» (Іспанія).
Жеребкування заплановане на 20 грудня.
Фото з сайту ФК «Дніпро»
Роман Зозуля.