У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення повинен з’явитися представник медійної громадськості. Таку думку висловив екс-заступник глави парламенту, новообраний народний депутат Микола Томенко, коментуючи ситуацію довкола майбутнього обрання члена Нацради за квотою Верховною Ради — ця вакансія з’явилася після того, як Оксана Калетник вийшла зі складу цього органу у зв’язку з обранням народним депутатом.

М. Томенко зазначив, що він обстоював і продовжує обстоювати точку зору, що Національна рада не може формуватися за принципом представництва фінансово-політично-медійних груп або партій, і насамперед повинна представляти медіагромадськість, а не власників чи засновників медіа-холдингів.

На переконання політика, першим кроком до відновлення законодавчо передбаченого статусу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення стало б обрання до її складу представника від медійної громадськості. М. Томенко запропонував Національній спілці журналістів, руху «Стоп цензурі», незалежним медіапрофспілкам та іншим медіаорганізаціям визначити кандидата від медіаспільноти, «який би захищав інтереси не медіамагнатів, а простих журналістів і медійної громадськості».