У селі Соломонове біля прикордонного Чопа урочисто відкрито другу чергу сервісної зони пункту пропуску «Тиса» філії «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття» українського державного підприємства «Укрінтеравтосервіс».
Директор філії — Микола Цуганич — сказав, що це була довга й кропітка робота. Ще на початку двохтисячних років, коли перед кордоном вишиковувалися 10-кілометрові черги вантажівок, водії не мали змоги відпочити, поїсти, елементарно помитися, обслужити машину тощо. Негативною була навколо такого скупчення транспорту й криміногенна ситуація. Тоді керівництво області прийняло рішення збудувати сервісний центр.
У грудні 2004-го здано першу чергу — єдину, до речі, й тоді, й тепер в Україні. Автомобілі почали заїжджати на стоянки — одразу звільнилися дороги від фур, зникли «надавачі послуг» — перед кордоном, як і в європейських країнах, стало тихо й вільно. 
 А із введенням цієї другої черги проводитиметься сервісне обслуговування і транзитних вантажних, і пасажирських перевізників, автобусів, навіть легковиків та одиноких подорожуючих громадян, які перетинають пункт пропуску «Тиса» на кордоні України з Угорщиною. Всі зможуть скористатися сервісом і комфортом. Загальна площа адмінбудівлі — 1141 квадратний метр. Тут розташовуватимуться пункт видачі дозволів, страхові компанії, філія банку, медпункт, поштове відділення, представники інших необхідних служб. Також тут можна буде відпочити з дороги, адже є кімнати, розраховані на десять ліжко-місць. На першому поверсі — кафе швидкого обслуговування. На стоянці сервісної зони одночасно можуть перебувати 350 вантажних автомобілів. Коштувало таке будівництво 6,6 млн. грн. У планах у керівництва — збудувати та обладнати автомийку і ввести в експлуатацію трансформаторну підстанцію.
В урочистому відкритті з символічним перерізанням стрічки та врученням великого ключа Миколі Цуганичу також взяв участь генеральний директор УДП «Укрінтеравтосервіс» Сергій Доброход. А начальник Чопської митниці Олександр Похилько сказав, що тут є змога працювати митникам і прикордонникам, а це означає, що водій заїхав у сервісний центр, подав на оформлення документи і відпочиває, а коли виїжджає, — в нього все готове, тобто в супроводі інспекторів їде на угорський бік. З ним погодився і начальник Чопського прикордонного загону полковник Роман Гоць.
— Із відкриттям нового терміналу сервісної зони якість послуг тут, поблизу кордону з Євросоюзом, також стане без перебільшення європейською, — наголосив голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида.
ФАКТ
До складу філії УДП «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття» входять: 
— автотермінал «Закарпаття» в м. Ужгороді з розміщенням вантажного митного комплексу; 
— сервісна зона «Тиса» в с. Соломонове Ужгородського району, де здійснюється сервісне обслуговування транзитних вантажних транспортних засобів; 
— пункт автомобільного сервісу «Дякове» на україно-румунському кордоні; 
— пункт автомобільного сервісу «Чинадієве» на автошляху Київ—Чоп.