Прикарпаття — понад усе! — таким лейтмотивом було підписання чотиристоронньої декларації, зміст якої передбачає співпрацю новообраних народних депутатів Верховної Ради України VІІ скликання від Івано-Франківщини з місцевими органами влади, термін дії якої є безстроковим, тобто вічним.
У згаданому документі зазначається, що Івано-Франківська обласна рада в особі голови Василя Скрипничука, обласна держадміністрація (ОДА) —  голова Михайло Вишиванюк, Консультативна рада з питань місцевого самоврядування (об’єднує усіх голів райрад та голів міст обласного значення області) — голова Тисменицької райради Володимир Семенів та новообрані і не тільки народні депутати зобов’язуються об’єднати зусилля задля вирішення найважливіших питань розвитку області у різних напрямах.
Голова ОДА Михайло Вишиванюк запропонував народним депутатам від області обрати з-поміж себе уповноваженого «старосту» у Верховній Раді, через якого і передаватиметься перелік проблемних питань для лобіювання та обстоювання у парламенті. Наразі декларацію «на вірність Прикарпаттю» підписало всього сім народних депутатів з-поміж 16, половина з яких уже давно столичні мешканці. За словами голови обласної ради Василя Скрипничука, документ відкритий для підписання.
Зі свого боку, присутні на церемонії підписання новообрані парламентарії пообіцяли уже за рік прозвітувати про те, що доброго вони зробили для своєї малої батьківщини.
Івано-Франківськ
Фото Миколи МАЦЮКА.
На знімку (зліва направо): голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк та голова Консультативної ради з питань місцевого самоврядування Володимир Семенів підписують декларацію про співпрацю.