До роботи Конституційної Асамблеї хочуть залучити ще й опозицію
До роботи Конституційної Асамблеї з вдосконалення основного документа нашої країни має бути залучено якомога більше фахівців і представників громадськості. Таке переконання Президент України Віктор Янукович висловив під час церемонії вручення вірчих грамот Надзвичайними і Повноважними Послами іноземних держав. Важливою, за його словами, є також участь у цьому процесі опозиційних політичних сил.
«Ми прагнемо і прагнутимемо того, щоб знайти якомога ширший консенсус — політичний і державний, знайти спільне рішення», — підкреслив Президент. Глава держави зазначив, що Конституційна Асамблея була створена для ефективної роботи над змінами до Основного Закону — саме тому до її складу увійшли кращі фахівці — юристи, науковці, міжнародні експерти, представники громадськості.
Крім того, Президент повідомив, що, швидше за все, визначиться з кандидатурою Прем’єр-міністра до цієї неділі перед державним візитом до Індії.
А щодо державного бюджету України на 2013 рік, то глава держави наголосив, що бюджетний процес — постійний, тому до основного фінансового документа можна вносити будь-які зміни, доповнення протягом всього поточного року.
Віктор Янукович підкреслив, що зміни до головного фінансового документа країни можуть вноситися за підсумками першого кварталу. «Як правило, ми робимо зміни за підсумками першого кварталу, першого півріччя — з можливістю використати бюджет найефективніше і найраціональніше», — сказав Президент.
Радник Президента України — керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації Президента України Марина Ставнійчук, голова Конституційної Асамблеї Леонід Кравчук, секретар Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Томас Маркерт під час засідання Конституційної Асамблеї.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).