На проведення робіт з поліпшення технічного стану та благоустрою озера Лебедине в місті Лебедині Сумської області виділено 600 тисяч гривень. Відповідне рішення нещодавно ухвалив Кабінет Міністрів (розпорядження № 919-р від 19 листопада 2012 р. «Про виділення коштів для здійснення у 2012 році природоохоронних заходів»). Сталося це завдяки наполегливій праці народного депутата від фракції КПУ Володимира Даниленка, який ще у вересні 2012 року під час пленарного засідання Верховної Ради оголосив свій депутатський запит до Кабінету Міністрів «стосовно виділення коштів для очищення озера у місті Лебедині Сумської області». Авторитет і небайдужість парламентарія принесли результат, який дасть змогу поліпшити екологічне становище рідного йому міста та улюбленого озера.
Фінансування відбуватиметься за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, який утворився станом на 01.01.2012 року. Нині тривають роботи із залучення організації щодо виготовлення проектно-кошторисної документації.
«Я завжди казав: для того, щоб провести очищення озера, потрібно не розказувати людям на мітингах, який ти гарний, а робити все згідно із законом. Скільки років усі обіцяли очистити водойму, але після того, як я зробив все відповідно до необхідних процедур, з’явився результат», — зазначив депутат-комуніст.
Вл. інф.