Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 6-й тур. 5 грудня.

Група Е. «Челсі» (Англія, Лондон) — «Нордшелланд» (Данія, Фарум). 6:1.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Ювентус» (Італія, Турін). 0:1. Гол: Кучер, 56 (у власні ворота).
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Степаненко, Фернандіньо, Вілліан, Мхітарян, Тейшейра (Ілсіньо, 65), Едуардо (Девич, 46). Тренер — Мірча Луческу.
«Ювентус»: Буффон, К’єлліні, Барцальї, Бонуччі, Лігштайнер, Погба, Пірло, Асамоа, Відал, Вучінич (Матрі, 88), Джовінко (Джаккіріні, 90+2). Тренер — Антоніо Конте.
Рефері — Йонас Ерікссон (Швеція).
Донецьк. «Донбас Арена». 50 104 глядачі. Мінус 1 градус.
Група F. «Лілль» (Франція) — «Валенсія» (Іспанія). 0:1. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — БАТЕ (Білорусь, Борисов). 4:1.
«Баварія» — 13 очок, «Валенсія» — 13, БАТЕ — 6, «Лілль» — 3.
Група G. «Селтік» (Шотландія, Глазго) — «Спартак» (Росія, Москва). 2:1. «Барселона» (Іспанія) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 0:0.
«Барселона» — 13, «Селтік» — 10, «Бенфіка» — 8, «Спартак» — 3.
Група H. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — ЧФР (Румунія, Клуж-Напока). 0:1. «Брага» (Португалія) — «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул). 1:2.
«Манчестер Юнайтед» — 12, «Галатасарай» — 10, ЧФР — 10, «Брага» — 3.
Примітка. Команди, котрі посіли перші і другі місця, виходять до плей-оф, треті — продовжать виступи в Лізі Європи.
Головна подія в групі Е: «Шахтар» і «Ювентус» укупі вибили з турніру чинного переможця Ліги чемпіонів. Хоча інтрига залишалася до останнього моменту. «Челсі» розгромив данців, тож якщо б наш чемпіон обіграв «Стару сеньйору», то італійський клуб зійшов би з дистанції. Але цього не сталося. Хоч «Шахтар» і мав мотивацію у завершальному поєдинку (у разі перемоги або нічиєї «гірники» фінішували б у групових змаганнях на першому місці), але здійснити бажане йому так і не вдалося.
У першому таймі особливо цікавих подій ми не побачили. Зрозуміло, що це не викликало захоплення у глядачів. Утім, «Юве» і «Шахтар» можна було зрозуміти. Хіба вони зобов’язані були ламати шипи на бутсах? Адже рік завершується, сил не так вже й багато, тому й викладатися особливого бажання не було. Гості мали лише грамотно діяти в обороні, а господарям і поготів нічого особливого не треба було видумувати. Хіба що своїх шанувальників не засмутити.
А от друга половина матчу розпочалася досить бурхливо. Обидві команди організували низку гострих моментів. Та забити вдалося тільки гостям. Лігштайнер з правого флангу виконав простріл на лінію воротарського майданчика, де Кучер у боротьбі із Джовінко переправив м’яча у власні ворота.
Цей епізод, власне, і вирішив долю зустрічі. А для «Челсі» він обернувся катастрофою. Після того, як «Ювентус» вийшов уперед, пристрасті на поле розгорілися з новою силою. І градус протистояння аж до останньої секунди поєдинку був на досить високій позначці.
— Результат зустрічі прокоментую так: хто хотів, той і переміг, — сказав Мірча Луческу. — Нас влаштовувала нічия, а «Ювентусу» потрібна була виключно перемога. Однак я вважаю, що сьогодні була рівна гра. Мої підопічні свою роботу виконали непогано. Але «Ювентус» діяв організованіше.
Звичайно, ми провалили іспит. Повторюю: у нас була різна мотивація. Я намагався переконати хлопців у важливості цього матчу, але вийшло так, як вийшло. Звісно, нам дуже бракувало Луїса Адріано. Він гравець світового рівня...
Фото з сайту ФК «Шахтар».
З м’ячем Фернандіньо.