Незважаючи на вимогу Міжнародного валютного фонду, тарифи на комунальні послуги для населення піднімати не будуть. Таку думку висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Дмитро Святаш.
«Звичайно, проект держбюджету на 2013 рік недосконалий. Але ідеального бюджету взагалі не буває. Очевидно, що не дуже досконалий бюджет — краще, ніж ніякий», — цитує слова політика прес-служба партії.
За словами парламентарія, проект бюджету на 2013 рік кращий від попереднього хоча б тому, що в тілі цього документа немає податкових норм, які намагалися «просунути» усі попередні уряди. Також Д. Святаш додав, що кожний депутат має право вносити свої виправлення в проект держбюджету. «Я, наприклад, теж вніс пропозиції щодо забезпечення соціальних гарантій для незахищених верств населення», — сказав він.
Водночас, коментуючи співробітництво України з МВФ, депутат підкреслив: «Ми не підемо на підвищення тарифів, що від нас вимагає Міжнародний валютний фонд. Але, з другого боку, в нас є гірша ціна на газ, яка існує сьогодні в Європі. І для цього новий уряд повинен вживати реальних заходів з енергетичної безпеки нашої держави».