Обласна рада виділила кошти на реконструкцію стадіону
 
Міський стадіон у Старокостянтинові виблискує, мов нова копійка. На оновлених трибунах встановлені яскраві крісла. На майданчику поряд із біговими доріжками — тренажери. Новий зал для занять легкою атлетикою, роздягальні, вбиральні, які з’явилися під трибунами, ще пахнуть свіжою фарбою. Але чи не найбільша гордість усіх, хто був причетний до оновлення стадіону, — це футбольне поле. Таке в області годі й шукати. Соковита зелена трава приховує складну дренажну і поливну систему. Останньою керують за допомогою комп’ютера. Той самостійно визначає вологість ґрунту і за потреби автоматично запускає полив. Багатьом навіть не віриться, що спортивна споруда районного масштабу збудована за принципом столичного НСК «Олімпійський».
Місцеві спортивні функціонери і влада не приховують, що така розкіш коштувала чимало. Але тепер, коли після двох років реконструкції вже можна оцінити результат, здається, ніхто не шкодує про вкладені інвестиції. Хоча на початку проекту за мільйони для старокостянтинівського стадіону довелося повоювати.
— Не так просто було переконати депутатів, що кілька мільйонів потрібно віддати саме на реконструкцію стадіону в райцентрі, — розповів голова облради Микола Дерикот. — Справді, в області чимало різних об’єктів, котрі потребують коштів на ремонт, реконструкцію та добудову. На всіх одночасно грошей не відшукати, тому дуже непросто визначити, фінансування якого об’єкта має бути першочерговим. Нерідко у списках на першому місці стоять школи, лікарні, дитячі садки...
Стадіони, як правило, завершують цей список. Однак не цього разу. Микола Дерикот не приховує, що це завдяки і його наполегливості кошти пішли саме на спортивну споруду. 4,5 мільйона гривень вдалось отримати із дербюджету, ще майже півтора мільйона знайшов обласний, і на 670 тисяч гривень довелось розщедритися районному. Отак всім миром і дали нове життя стадіону.
— Важко переоцінити його важливість для нашого міста, — переконаний заступник директора дитячо-юнацької спортивної школи Анатолій Пасічник. — Адже сьогодні у нас навчається понад півтисячі юних атлетів. Дотепер заняття проходили переважно у різних шкільних спортивних залах. Ми і надалі будемо їх орендувати, бо дітям зручно тренуватися поблизу дому. Однак, скажімо, у представників легкої атлетики тепер з’явився справді сучасна спортивна база.
Заслужений тренер України Володимир Гоняк виховав не одне покоління легкоатлетів, які принесли чимало медалей не тільки району та області, а й країні. Приміром, серед останніх його учнів-переможців — Віктор Черниш, котрий завоював бронзову медаль зі стрибків у висоту на перших юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі. Тепер наставник сподівається, що на новому стадіоні з’являться нові чемпіони.
Поки атлети та всі охочі лише починають обживати нову арену, у місті, маючи досвід і гарний приклад, вже почали реконструкцію і другого стадіону, який стане спортивним центром для одного з мікрорайонів.
Хмельницький.
На знімку: голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот (ліворуч) та заступник директора Старокостянтинівської ДЮСШ Анатолій Пасічник.
Фото автора.