Європейські та світові футбольні інстанції не підтримають ідею проведення чемпіонату СНД. Таку думку висловив консультант ФІФА у країнах Східної Європи та Центральної Азії Валерій Чухрій.
«Ситуація у світовому футболі відрізняється від тієї, що існує у хокеї чи баскетболі. Порядок у ньому суворіший, і порушувати його не дозволять, — сказав він. — У нас зараз фактично на нього зазіхають, але, запевняю, ні Блаттер, ні Платіні, який підтримує президента ФІФА, дозвіл на проведення офіційного чемпіонату СНД не дадуть».
За словами пана Чухрія, неофіційно можна влаштувати хоч першість, хоч Кубок СНД, але переможці не преміюватимуться путівками в єврокубки. Водночас, якщо українські та російські клуби створять комерційний турнір, незважаючи на думку як міжнародних інстанцій, так і національних федерацій, то ФІФА оголосить їх поза законом.
«Вони гратимуть тільки між собою, але не зможуть брати участь у змаганнях під егідою ФІФА, — зазначив В. Чухрій. — Відповідно і футболісти цих клубів не матимуть права виступати за національні збірні».