Такого висновку дійшли сільський голова Йосипівки Володимир Миколюк, очільники Вільшанського району Анатолій Стоян та Ярослав Кіров і голова Кіровоградської облради Микола Ковальчук. Вони зустрілися в фельдшерському пункті села, щоб перевірити його роботу, дізнатися про проблеми і потреби. 

Така зацікавленість не випадкова, адже на території сільської ради розташовано загальноосвітній навчальний заклад і два дитячі садочки. Тож до надання медичної допомоги, особливо дітям, треба бути готовим у будь-який час. За результатами відвідин керівники дійшли твердого переконання, що за будь-якої модернізації медичної галузі її первинна ланка не повинна втратити ні на йоту — ні в обладнанні, ні в переліку медичних послуг.

Більше того, все це має нарощуватися. З такою принциповою позицією особливо згодна працівниця фельдшерського пункту з 26-річним стажем медсестра Наталія Прокопенко.

Тим часом, як зазначили керівники, без головного спонсора, голови ПСП імені Шевченка, депутата районної ради Миколи Паранчевського, селу просто не обійтися.

Також вони побували в місцевій школі. Під час зустрічі з директором, викладачами та учнями йшлося про благоустрій шкільної території, визначили й напрями дооснащення та ремонту, зокрема забезпечення ефективного її обігріву взимку та облаштування для дітей теплих сучасних туалетів.

Йосипівка — одне з найперспективніше сіл Вільшанського району. Завдяки тісній співпраці влади і місцевих господарників тут на належному рівні функціонує соціальна інфраструктура, населення забезпечене роботою, тож, відповідно, зростає й народжуваність.

Кіровоградська область.

У сільському фельдшерському пункті Микола Ковальчук і Наталія Прокопенко.

Фото автора.