Новий рік і Різдво дітвора без подарунків не уявляє. А найкращі подарунки для неї — це, насамперед, солодкі смаколики, тож у їх виробників перед святами роботи додалося.

— На замовлення наших давніх партнерів з Латвії, Литви, Естонії, Грузії вже випустили і відправили за кордон п’ятдесят тисяч святкових наборів цукерок. Ще близько двохсот тисяч наборів виготовляємо для маленьких українців, і десять тисяч із них плануємо не продати, а подарувати підшефним зі шкіл-інтернатів, сиротам із сімей опікунів, дітворі з обмеженими фізичними можливостями, — каже генеральний директор Херсонської кондитерської фабрики Ганна Дронова.

Херсонська кондфабрика — найстарше і єдине в області кондитерське підприємство, яке діє вже 95 років і випускає продукцію на одинадцять мільйонів гривень щомісяця. Однак якщо в радянські роки вона поставляла свою продукцію лише у республіки СРСР, то нині у неї значно додалося замовників як із ближнього, так і з далекого зарубіжжя, які добре розкуштували смак херсонських цукерок, вафель і печива.

Секрет успіху фабрики у тому, що фірмові солодощі тут виготовляють винятково за традиційною рецептурою, без застосування жодних хімічних добавок, ароматизаторів і барвників. Абрикоси та вишні для наповнювачів шоколадних цукерок бригади працівників підприємства заготовлювали влітку в степових садах Голопристанського та Цюрупинського районів Херсонщини, вибираючи найкращі фрукти буквально поштучно, натуральний коньяк замість есенції закуповують у відомої агрофірми «Таврія», молоко — теж у місцевих молокозаводів. І лише какао-боби доводиться імпортувати — у нас, як відомо, вони просто не ростуть.

Буває, що передноворічне зростання споживчого попиту деякі наші комерсанти і виробники використовують як можливість збути солодощі, які залежалися на складах. А от Херсонська кондфабрика дотримується іншої політики. По-перше, у неї на складах залежуватися просто немає чому, тому що товар розходиться вмить. А по-друге, спеціально для наповнення дитячих подарунків місцеві кондитери випустили ексклюзивні цукерки-гіганти різних найменувань, розміри та вагу яких збільшено удвічі порівняно з тими, які зазвичай надходять у торговельну мережу. Тож тепер клієнти лише їх і вимагають: через ажіотаж контактний телефон підприємства (0552) 26-50-97, за яким приймають замовлення на святкові набори, до того «розпікся», що сам відділ збуту кондитери жартома перейменували у «диспетчерську Діда Мороза».

Херсон.

Передноворічну виставку солодощів начальник відділу Херсонської кондфабрики (ліворуч) Наталя Граневська і технолог підприємства Анастасія Веретенник підготували разом з Дідом Морозом.

Фото автора.