У Луцьку розпочато розчистку русла річки Сапалаївки. Для цього з державного бюджету виділено 900 тисяч гривень. Проте роботи ускладнюються тим, що в багатьох місцях впритул підступає міська забудова.
Про гірку долю Сапалаївки наша газета писала у статті «Чи виживе річечка в центрі Луцька?» в номері за 7 серпня 2010 року. А тим часом прикро дивитися на весь той непотріб, який піднімають екскаватори. А старожили пригадують, як купалися в Сапалаївці, які смачні були зловлені в ній линки, карасі та в’юни. Тепер це річка-смердючка, яку вже не один луцький градоначальник прагне заховати у трубу. Тож, може, теперішньому міському голові Миколі Романюку пощастить повернути Сапалаївці добру славу. Принаймні, за останні два роки на її берегах регулярно проводять міські толоки з прибирання сміття, є намір омолодити насадження на берегах та вирвати сухостій.
Ще одну мету поставила міська влада: потрібно знайти горе-господарів, які самовільно скидають у Сапалаївку каналізаційні стоки. Їм, обіцяють, буде непереливки.
Запланований на цей рік обсяг робіт завершать у середині грудня. Наступного року хочуть почистити й розташовані у верхів’ї Сапалаївки Теремнівські стави.
Волинська область.
На знімку: такий вигляд має сьогодні Сапалаївка в районі вулиць Шопена та Ярощука.
Фото автора.