Один із найбільших авторитетів у світі футболу, почесний президент Російського футбольного союзу В’ячеслав Колосков категорично проти створення чемпіонату СНД, про який надто багато говорять останнім часом. Про це він заявив в інтерв’ю сайту sport-weekend.com.
— Глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив про ідею створення чемпіонату СНД. Що ви думаєте з цього приводу?
— Я категорично проти. Я сім років тому через це проходив і пояснював все детально — можете підняти всі мої інтерв’ю. Суть у тому, що це абсолютно неможливо і не в інтересах російського футболу.
— Хіба баскетбол і хокей не є в цьому показовим прикладом?
— Ні. Хокей — це чемпіонат Росії, до якого приєдналися якісь посередні клуби. У футболі — інша ідея: приєднуються найсильніші клуби, кожний з яких розраховуватиме на участь у Лізі чемпіонів або Лізі Європи. Ми втратимо свою ідентичність, а це — найголовніше.
Я вже не кажу про технічні питання: хто судитиме, вирішуватиме конфлікти. Тепер ми тільки на одному конфлікті «Динамо» (Москва) — «Зеніт» робимо кульбіти ось уже кілька тижнів і не можемо розібратися, хто правий, а хто винуватий. А уявіть собі, якщо братимуть участь клуби від чотирьох держав. Цілковита нісенітниця! Для мене це абсолютно неприйнятна ідея.
— Проте, багато клубів України, інших колишніх союзних республік і провідні наші команди підтримують цю ідею...
— От це мене й дивує, тому що коли я свого часу розмовляв на цю тему з провідними клубами України та Росії, то всі прийшли до висновку, що це абсурдна справа.
— Коли розпадався Радянський Союз, була ідея зберегти чемпіонат СНД. Тоді було простіше, ніж зараз?
— І тоді було складно й абсолютно неможливо — з політичних мотивів. Країни отримали політичну автономію і хотіли зберегти незалежність. І в футболі також. Сьогодні чемпіонат СНД організувати легше. Але тоді треба забути про спортивну складову і оголосити, що це — комерційний турнір...