Футбол. Останнім часом відновилися розмови щодо організації спільного чемпіонату країн СНД. У Росії нас заманюють до «футбольного колгоспу» не тільки спортивні, а й державні діячі. А оце й Вірменія (країна ну з дуже «сильними» клубами) закликає до об’єднання. Цікаво, як її команди гратимуть із своїм найближчим сусідом? Нарешті, хотілося б дізнатися, а як визначати кількість учасників того чемпіонату, як вирішувати фінансові питання і головне — кому грати в єврокубках?
У нас залізну пальму першості у «об’єднавчому русі» тримає «Шахтар». Одна особа з цього клубу постійно підкидає інформацію. Нещодавно назвала дати проведення спільного кубка. І це при тому, що Україна не є членом СНД. Складається враження, що комусь надто муляє очі ситуація в українському футболі, те, як поступово міцніє чемпіонат нашої країни. «То чому б не розвалити його?» — думають наші «задушевні друзі». А місцеві «експерти» прагнуть зайвий раз прогнутися перед сусідніми дядями.
Ліпше б у народу запитали: а чи бажає він отак просто знищити національний чемпіонат України і стрімголов приєднатися до якогось одіозного угрупування? Боюсь, що відповідь буде рішуче негативною.
Авторам цієї (не інакше як політичної) маячні варто уважно ознайомитися з інформацією, котру надала італійська агенція SportRadar. Вона склала рейтинг корумпованості європейських чемпіонатів, котрий враховує випадки маніпулювання результатом за останні три роки. Так от, лідером за кількістю махінацій є чемпіонат Албанії. До десятки «найкращих» потрапила також і російська Прем’єр-ліга.
Пропонуємо цей перелік:
1. Албанія — тут у 97 матчах результати визначалися нечесним шляхом; 2. Італія — 70; 
3. Молдова — 66; 4. Естонія — 46; 5. Греція — 45; 6. Росія — 42; 7. Македонія — 37; 8. Болгарія — 35; 9. Латвія — 31; 
10. Литва — 31.
України, слава Богу, в цьому рейтингу поки що немає...