Модернізація двох маріупольських металургійних комбінатів — імені Ілліча та «Азовсталь» — триватиме, незважаючи на економічну кризу. Наслідком стане поліпшення навколишнього середовища в місті. Таку заяву зробив під час спілкування з журналістами в Донецьку власник компанії СКМ Рінат Ахметов.
Бізнесмен прокоментував екологічні протести в Маріуполі і повідомив, що спілкувався телефоном з одним із громадських активістів. «Коли ви кажете, що Рінат прийшов до Маріуполя і людям не стало чим дихати, — ви кажете нечесно. Тому що два комбінати було збудовано до того, як Рінат прийшов, — переповів розмову Ахметов. — Ви кажете, що в Ріната два комбінати надприбуткові і що наша жадібність не дає змоги людям дихати чистим повітрям. Тоді я кажу, що ви обдурюєте».
За словами власника компанії СКМ, за три-чотири роки збитки двох металургійних підприємств становили понад 10 мільярдів гривень: «І ці збитки ми погасили із власних коштів. Із чим я прийшов? Із трьома головними речами: я хочу, щоб у Маріуполі були гідна робота, гідна зарплата і гідне життя. Під словами «гідне життя» маю на увазі чисте повітря. Потрібні величезні інвестиції. Ми повинні модернізувати підприємства, зробити їх конкурентоспроможними, щоб шкідливих викидів в атмосферу було менше. Це моя філософія».
«Голос України» розповідав про складну екологічну ситуацію в місті, де протягом кількох місяців відбулося кілька мітингів протесту. Їхні учасники звинувачували власника двох металургійних комбінатів в отриманні надприбутків та завданні шкоди здоров’ю городян. Ахметов не підтримав радикальні заяви учасників екологічних протестів. Він нагадав, що в розвиток підприємств Маріуполя інвестував понад 2 мільярди доларів і що завдяки цьому шкідливих викидів стало менше.
«Якщо ви кажете: давайте підприємства закрийте, а людей не звільняйте, — то ви обдурюєте. Не можна закрити виробництво, а людей не звільнити. Незважаючи на кризу, ми інвестуватимемо і модернізуватимемо підприємства. Люди отримуватимуть гідну роботу, гідну зарплату і гідне життя. Їм буде чим дихати. Для цього ми повинні пройти разом надскладний шлях, і на це потрібно терпіння. Якщо вони зажадають від мене цього завтра, я — не чарівник», — сказав Р. Ахметов.
 
Донецька область.