Свердловському шахтопрохідницькому управлінню з буріння стовбурів і свердловин загрожує банкрутство. Головним винуватцем цього на підприємстві називають галузеве міністерство, яке майже рік не може узгодити для нього замовлення.
Як зазначив голова первинної профспілкової організації шахтопропрохідницького управління Валентин Гончаров, колектив уже вісім місяців не отримує заробітну плату, через що були масові звільнення: з 300 чоловік залишилося тільки 80. Це працівники передпенсійного віку й ті, хто вже отримує пенсію. Борг із зарплати становить 3 млн. грн. За словами Валентина Гончарова, коштів на виплату заборгованості та рішення соціально-економічних гарантій трудівників немає. Справа в тому, що з 2011 року підприємство не виконало жодного великого замовлення, хоча попит на його послуги є.
Щоб якось вижити, колектив ШПУ приймає різні дрібні замовлення, але отриманих коштів вистачає лише на оплату електроенергії, устаткування й матеріалів. Крім того, керівництво намагається невеликими частинами виплачувати борги із зарплати. Але якщо міністерські чиновники не переглянуть своє ставлення до унікального підприємства, воно збанкрутує.