Учора під головуванням Президента Віктора Януковича відбулася Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дитини. Нагадавши, що це питання рік тому вже розглядалося під час аналогічної наради, глава держави зазначив: «Ми разом з вами спільно започаткували цю традицію і напрацювали нові підходи для розв’язання проблем, що накопичилися».

 

В. Янукович констатував, що за рік було проведено значну роботу та прийнято низку важливих рішень, зокрема, у сфері підтримки сімейних форм виховання, доступності освіти, збільшення фінансування на утримання дітей-інвалідів у будинках-інтернатах.

Президент також доручив уряду розробити об’єктивні показники ефективності діяльності фахівців соціальної роботи та їх реального впливу на вирішення проблем сімей з дітьми. «Виділені кошти на запровадження посад соціальних фахівців повинні працювати в інтересах людей», — сказав глава держави.

Він закликав посилити роботу Мінсоцполітики та місцевих органів виконавчої влади в напрямі сімейного влаштування дітей, які вже втратили батьків. Глави облдержадміністрацій, зокрема, мають проаналізувати діяльність керівників райдержадміністрацій щодо захисту прав дитини та вжити вичерпних заходів для поліпшення ситуації в цій сфері. При цьому він назвав неприпустимою ситуацію, за якої у третині, а саме, у 219 адміністративно-територіальних одиницях впродовж року до сім’ї не влаштовано жодної дитини.

«Щодо керівників, які недостатньо уваги приділяють цьому питанню, чекаю кадрових пропозицій», — підкреслив глава держави.

На знімку: перед початком Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини Президент України Віктор Янукович привітав переможницю дитячого Євробачення Настю Петрик.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.