Для ухвалення кошторису держави є 226 голосів

Шостого грудня у Верховній Раді вистачить голосів для прийняття в цілому законопроекту про державний бюджет на 2013 рік. Про це під час брифінгу заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
Він вважає, що за рахунок мобілізації позафракційних народних депутатів буде результативне голосування.
«Комуністи заявляють, що не голосуватимуть за кошторис, але вони ж не вийшли з більшості. Тільки в українській державі можна бути в парламентській більшості й розповідати, що це найзлочинніший уряд. Проте очевидно, що 226 голосів за прийняття бюджету знайдуться», — зазначив М. Томенко.
Крім того, М. Томенко повідомив, що об’єднана опозиція «Батьківщина» не ухвалювала рішення про об’єднання з іншими політичними силами і про створення єдиної партії. «Стосовно партійного будівництва у нас йде дискусія. Можливо, «Батьківщина» поповниться кимось із депутатів-самовисуванців. 
М. Томенко вважає, що було б неправильно змінювати лідера «Батьківщини». Поки що, за його словами, вакансії на посаду голови партії немає.
Заступник керівника парламенту заявив, якщо хтось із народних обранців із його політичної сили погодиться на посаду навіть секретаря міністра, він буде виключений з фракції. Тому М. Томенко не бачить можливості роботи в наступному уряді представників опозиційної фракції. Бо це, за його словами, було б нечесно по відношенню до виборців.
Сергій ОЛЕКСАНДРІВ.
223 новообрані бажають вступити до фракції Партії регіонів
Про це під час брифінгу повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
«У мене було і залишається 223 заяви», — повідомив регіонал. Але, за його словами, кількість заяв про вступ до фракції та кількість підписів народних обранців під протоколом зборів фракції може бути різною.
Також лідер фракції біло-синіх повідомив, що в проекті державного бюджету на 2013 рік закладено ціну на газ 417 доларів за тисячу кубічних метрів.
Він зазначив: у проекті кошторису немає розрахунків щодо закупівлі газу з Європи. «Там передбачено досить невеликі обсяги. А що стосується отримання газу з півдня, а саме зрідженого газу, то рано про це говорити — цей проект на стадії розробки», — сказав народний обранець.
Крім того, за словами Олександра Єфремова, варіант розсадження народних депутатів у Верховній Раді не пов’язаний з можливим блокуванням трибуни опозицією. «Наша фракція не планує обсісти трибуну, і виходячи з тієї чисельності фракцій, яка є в залі, ми залишили за собою існуючі місця — один до одного, і додатково проситимемо місце, котре займала частина фракції «Наша Україна», — зазначив він.
Сергій МЮЛЕР.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.