Президент України Віктор Янукович привітав співвітчизників із 21-ю річницею проведення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
«1 грудня 1991 року під час Всеукраїнського референдуму переважна більшість громадян підтримали Акт проголошення незалежності України. Такий вияв національної згоди і досі залишається зразком консолідованих дій народу задля свого майбутнього», — йдеться у зверненні.
Об’єднання навколо спільної мети — йти власним шляхом, розбудовувати свою державу — здійснилося, за його словами, незалежно від національності, політичних чи світоглядних уподобань учасників народного волевиявлення.
«Своїм вибором ми використали історичний шанс мирним, демократичним шляхом відновити незалежність і назавжди утвердити на політичній карті світу Україну як державу. І тепер можемо твердо заявити — Україна відбулася і з упевненістю крокує вперед», — переконаний глава держави.
Також Віктор Янукович зазначив, що, незважаючи на відмінності в поглядах, усі наші виборці на останніх парламентських виборах віддавали свій голос за сильну, незалежну, демократичну, правову та соціальну державу.
«Сподіваюся, що новообрані народні депутати України виправдають довіру людей та ефективно працюватимуть для розвитку й процвітання Вітчизни», — наголосив Президент.