У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершила навчання перша група слухачів за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».
— Ідея навчати безробітних цій професії раціонально обумовлена, адже вона інтегрує в собі комплекс навчальних дисциплін, які необхідні в повсякденній роботі з комп’ютером та комп’ютерними мережами. Це — веб-дизайн, основи користування графічними редакторами, всіма програмами «Mіcrosoft Offіce», основи комп’ютерних мереж, операційних систем, робота зі споживачами товарів та послуг, — розповідає директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.
Випускник, який опанував цю професію, є своєрідним універсальним солдатом, оскільки може працювати з документами, створювати презентації, виконувати роботи в редакторі за програмою «Photoshoр», розбирати, ремонтувати та збирати комп’ютер, встановлювати на нього операційну систему, програмне забезпечення, інтегрувати локальні мережі, налаштовувати принтери, сканери, підтримувати роботу сайту компанії в Інтернеті. Тож ця професія — прекрасне доповнення до будь-якої спеціальності і значно підвищує шанси на працевлаштування. Окрім цього, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення може працювати продавцем-консультантом у магазинах комп’ютерної техніки або інтернет-магазинах: отриманих знань для цього цілком достатньо.
Навчання тривало п’ять місяців, слухачі не тільки мали достатньо практичних занять на базі центру професійно-технічної освіти ДСЗ, а й проходили виробничу практику на підприємствах Рівного. Відгуки роботодавців вселяють оптимізм щодо перспектив подальшого працевлаштування випускників.
Рівне.