Апріорі можна стверджувати, що державний бюджет буде поганим. Втім, я не пам’ятаю, що був гарний бюджет. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Якщо, за його словами, не буде держбюджету, люди втратять у всіх виплатах. «За всієї складності основного фінансового документа, ми повинні виходити з того, що для людей вигідніше мати в соціальному плані поганий бюджет, ніж його відсутність. Тому, очевидно, за нього потрібно голосувати», — наголосив він.

У понеділок 500 примірників проекту бюджету мало надійти до парламенту. «Зрозуміло, що основний економічний закон країни настільки складний документ, що розглядати щось, крім нього, не варто. Розуміння такої постановки питання є у членів погоджувальної ради», — сказав він.

В. Литвин повідомив: державний бюджет в парламенті представлятиме хтось із Міністерства фінансів. «Буде це міністр, або його перший заступник не важливо. Більш важливе значення має зміст документа, ніж те, хто його доповідатиме», — зазначив він.

Відносно кандидатур, які увійдуть до нового складу уряду, Голова Верховної Ради заявив, що з ним ніхто не вів консультацій. Очевидно, вважає керівник парламенту, це треба робити з майбутнім Головою Верховної Ради. Це буде правильно і об’єктивно. Очевидно, це питання розглядатиметься після обрання керівництва парламенту, як мінімум після обрання його голови.

Крім того, В. Литвин повідомив, що робоча група з питань підготовки першого засідання нової Верховної Ради розглядатиме законопроект щодо персонального голосування депутатів. «Жодного проекту постанови не існує в природі. Це просто була пропозиція представників трьох партій на підготовчій депутатській групі. Але є зареєстрований проект закону про внесення змін до законів щодо процедури персонального голосування. Він направлений в Комітет з питань Регламенту та депутатської етики для внесення пропозицій», — зазначив Голова Верховної Ради.

За його словами, якщо глави всіх фракцій домовляться про єдину позицію з приводу цього законопроекту, то у вівторок можна буде винести його на розгляд.