Днями введено в обіг сім нових поштових марок, які ввійшли в малий аркуш під назвою «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци».
Із нагоди цієї врочистої події в Києві, в Музеї української пошти, відбулась презентація художніх поштових марок «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци». Також проведено церемонію їх погашення спеціальним штемпелем «Перший день», в якій узяли участь заступник Голови Верховної Ради, ініціатор акції «Сім чудес України» Микола Томенко та директор Київської міської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Андрій Хорошевський.
Виступаючи під час урочистого заходу, народний депутат зауважив: «Оргкомітет акції «Сім чудес України» в партнерстві з «Укрпоштою» зробили те, що можна назвати «засобом пропагування красивої і позитивної України» та висловив сподівання, що цей новий проект буде не менш успішним, ніж попередній — марки «Сім природних чудес України».
Загалом, розказуючи про проект «Сім чудес України», парламентарій назвав його одним із найуспішніших туристичних, просвітницьких проектів. «Три етапи нашої акції посіяли переконання в свідомості пересічного українця, що в нашій країні є чим пишатися», — зазначив ініціатор проекту, повідомляє прес-служба заступника Голови Верховної ради Миколи Томенка.
Нині, підкреслив народний обранець, надзвичайно важливо не втрачати лінію пропагування України як красивої унікальної держави з багатою історичною, природною, архітектурною спадщиною.
«Тому ми вітаємо ідею «Укрпошти» і філателістів увічнити те, що ми зробили на громадському рівні у вигляді марок, бо за п’ять років (відколи існує акція «7 чудес України») природні дива та історичні об’єкти, серед яких і представлені сьогодні у вигляді марок замки, палаци і фортеці, — стали брендом України. І якщо це позитивний бренд, то він повинен бути присутній скрізь, де відбувається комунікація між людьми», — впевнений М. Томенко.
Підсумовуючи, заступник керівника парламенту ще раз назвав позитивним те, що із сьогоднішнього дня люди, листуючись між собою, можуть принагідно ще й помилуватися дивами України, та висловив сподівання, що цей проект буде не останній.
 
ДОВІДКОВО
 
Малий аркуш №17 «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци» складається із семи марок: «Аккерманська фортеця», «Воронцовський палац», «Митрополичий палац», «Хотинська фортеця», «Луцький Верхній замок», «Кам’янець-Подільська фортеця», «Палац у Качанівці». Розробку концепції та ескізу малого аркуша здійснила відома українська художниця Марія Гейко, дизайн штемпеля — Світлана Бондар, а фотографії визначних архітектурних місць зробив фотокореспондент «Голосу України» Андрій Нестеренко. Тираж малого аркуша — 80 тисяч примірників.
 
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (ліворуч), директор Київської міської дирекції «Укрпошти» Андрій Хорошевський.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.