Луцький міськрайонний суд виніс вирок майстру технічної дільниці житлово-комунального підприємства №7 за фактом службової недбалості, яка спричинила обвал у багатоповерхівці на вулиці Рівненській, 109.
Майстра звинувачують у тому, що, отримавши інформацію від мешканців про часткове руйнування перестінку на першому поверсі та появу тріщин у стінах, не було проведено огляду окремих елементів споруди й не вжито належних заходів. У результаті — частина будинку обвалилася. Загинуло двоє осіб, ще двоє були травмовані. Матеріальні збитки склали 2,9 мільйона гривень.
Вироком суду майстра засуджено до трьох років позбавлення волі зі встановленням однорічного іспитового строку та позбавлено права рік обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарський функцій.
Тим часом міськрада нарахувала в обласному центрі 174 будинки з такими самими проблемами, але коштів у міській скарбниці на усунення несправностей катастрофічно бракує.
До речі, будинок на Рівненській, 109 уже в грудні обіцяють повністю відновити. Восьми ж сім’ям, які жили в під’їзді, що обвалився, за кошти міста й обласного бюджету виділено квартири в інших будинках.