На одному із сумських сайтів з’явилася інформація під назвою: «Губернатор попереджає про можливе підвищення цін на продукти харчування на Сумщині».
Попри те, що Сумська область донедавна вважалась «територією низьких цін», очільник регіону Юрій Чмирь стурбований їх блискавичним зростанням у сусідніх областях. Тож, щоб не допустити стрімкого здорожчання продуктів, зобов’язав відповідні служби регіону щотижнево моніторити ціни на продовольчому ринку області. Утім, він і сам, либонь, мало вірить, що цими, а також будь-якими іншими заходами обласна влада зможе відвернути чи бодай призупинити ціновий обвал. На думку голови Сумської ОДА, його прихід не стримають навіть постійні ярмарки. Та й навряд чи область самостійно зможе протистояти «квітучим урядовим реформам», які дедалі більше ставлять українців на межу злиднів.
Тож, не чекаючи «обвалу», сумчани без нагадувань згори вже почали затягувати сімейні паски. І, схоже, своєчасно. За даними одного із сайтів, на недавній «території низьких цін» середня вартість вершкового масла вже на 7 відсотків перевищує середньоукраїнський показник і становить 60,31 гривні проти 56,46 гривні за кілограм.