Сьогодні — День працівників прокуратури України

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня працівників прокуратури України.

Діяльність органів прокуратури, що посідає ключове місце в правоохоронній системі держави, спрямована на всемірне утвердження верховенства законності та правопорядку, забезпечення дотримання основних загальнолюдських цінностей, захист конституційних прав і свобод громадян, інтересів держави та народу від будь-яких злочинних посягань.

За часів незалежності розпочався новий динамічний етап розвитку української прокуратури, яка за ці роки стала потужним соціальним інструментом зміцнення законності та реальної демократії в державі. Обраний нашою країною європейський шлях розвитку, в тому числі й орієнтування на європейські стандарти діяльності правоохоронних органів, зобов’язує до посилення гарантій законності, боротьби з проявами злочинності, створення ефективного законодавства, приведення функцій і повноважень прокуратури у відповідність до європейських стандартів.

Сьогодні можна з певністю констатувати, що прокуратура України наполегливо й послідовно скеровує свою діяльність на утвердження в життя саме цих засадничих принципів.

Переконаний, ваша багатотрудна й відповідальна діяльність виправдає суспільні сподівання щодо утвердження європейських стандартів у роботі органів прокуратури, стане справді ефективним засобом суспільного контролю та законності у всіх сферах нашого життя. У день професійного свята бажаю всім вам особистого щастя, міцного здоров’я, невичерпної енергії та подальших успіхів у праці на благо нашої Батьківщини, в ім’я законності, справедливості, гуманізму, захисту прав та свобод людини.

Володимир ЛИТВИН.

Під час урочистостей з нагоди Дня працівників прокуратури Президент України Віктор Янукович нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня Рената Кузьміна — першого заступника Генерального прокурора України.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).