На посаду прем’єра є три кандидатури
 
Кандидатури на посаду прем’єра та можливі перестановки в уряді вчора обговорювали під час круглого столу політики та експерти.
Народний депутат Інна Богословська (Партія регіонів): 
— Партія регіонів зможе сформувати у Верховній Раді одноосібну більшість. Економічна та соціальна політика держави йде на користь виборцям, тому вони зробили такий вибір.
Кабміну потрібна більш відкрита і продумана політика — це вимога сьогодення. Незважаючи на те, що в парламенті сформується монобільшість, новий уряд має забезпечити достатньо комунікацій та почути голос різних соціальних груп.
Президент Віктор Янукович тонко відчуває тенденції в суспільстві, тому зможе зробити розумні зміни в уряді.
Безумовно, в Кабміні будуть серйозні зміни. Склад парламенту змінився майже на дві третини, тільки 166 народних обранців залишилися з попереднього скликання. Крім того, мажоритарники стали серйозною силою в новій Верховній Раді. Вибори продемонстрували, що українці втомилися від старих облич.
Серед кандидатів на посаду прем’єра — глава Національного банку Сергій Арбузов та чинний керівник Кабміну Микола Азаров. Є ще й третій варіант, про який поки що не говоритиму. Але голосувати за прем’єра окремо не будуть, проголосують за весь уряд на чолі з Прем’єр-міністром.
Народний депутат Андрій Сенченко («БЮТ- «Батьківщина»):
— Миколу Азарова навряд чи змінять, і зміни в парламенті ні до чого не приведуть. Адже нинішній Кабмін цікавить безпека Віктора Януковича та баланс між бізнес-групами.
Вихід із кризи є, але він невигідний для влади. Тому для нас вкрай важливо стратегічне розуміння, щоб були гарантії для малого та середнього бізнесу. Ми не проти великого капіталу, просто хочемо підтримати людей, які тільки починають свою справу. Для України падіння курсу гривні обертається панікою, бо крім металу наша країна більше нічого не виробляє. Не цій владі, що прийшла, а наступній потрібно відроджувати інвестиційний клімат, зацікавити людей, які виїхали за кордон, повернутися зі своїми грошима і досвідом. Крім того, ще однією величезною проблемою є монополізація.
Новообраний народний депутат Павло Розенко («УДАР»): 
— Ще два роки такого правління ні українська економіка, ні національна валюта не витримають. Швидше за все, Микола Азаров збереже свою посаду. Я поки що не бачу в Раді 226 голосів за якусь кандидатуру на пост прем’єра. Але загалом, уряд має бути оновлено на 70—80%. Дірка в наступному бюджеті збільшиться на 20—25 мільярдів гривень.
Новообраний народний депутат Андрій Іллєнко («Свобода»): 
— Нині Кабмін не є центром прийняття рішень, а тільки їх реалізації. Ротації в уряді будуть, але на істотні зміни в країні розраховувати не варто. Поки що йде кастинг на посаду Прем’єр-міністра за двома критеріями. По-перше, — щоб він не став конкурентом для В. Януковича на президентських виборах, по-друге, — задовольняв олігархів.
Щоб залатати дірки в бюджеті, потрібно або брати гроші у великого бізнесу, який практично не платить податків, або робити ще більші побори для населення, малого та середнього бізнесу, урізати соцвиплати. Бюджетники вже нині без зарплат. Цей ганебний 15% збір за обмін валют... Зрозуміло, що це зроблено не для захисту народу. Великий бізнес, у якого заощадження у валюті, жодних податків не платитиме.