Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 5-й тур. 27 листопада.

Група J. «Ольборг» (Данія) — «Стяуа» (Румунія, Бухарест). 1:0.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Ріу Аве» (Португалія, Віла-ду-Конді). 2:0. Голи: Ленс, 53, Велозу, 78.

«Динамо»: Шовковський, Віда, Сілва, Хачериді, Бурда, Сидорчук (Велозу, 62), Рибалка, Ярмоленко, Беланда, Ленс (Гусєв, 81), Кравець (Мбокані, 70). Тренер — Сергій Ребров.

«Ріу Аве»: Едерсон, Ліонн (Марсело, 83), Тьягу Пінту, Родерік, Луїш Густаву, Брессан (Дієго Лопес, 63), Вілаш-Боаш, Морейра, Гассан, Боатенг (Укра, 62), дель Валле. Тренер — Педру Мартіньш.

Рефері — Том-Гаральд Гаген (Норвегія).

Київ. НСК «Олімпійський». 14 054 глядачі. Мінус 4 градуси.

 Уже за традицією останніх матчів, динамівці з натугою проводять перші тайми. Хоча дуже стараються, не шкодують сил. Не сталося винятку і цього разу. Хоча моментів господарі створювали чимало. Скажімо, один лише Кравець до середини першої половини мав три нагоди відзначитися (два виходи сам на сам і раз бив зблизька), але змарнував їх.

А от після перерви господарі, котрі продовжували діяти першим номером, продемонстрували добрі зразки командної гри. І це, зрештою, принесло їм успіх. Господарі забили два шикарних голи. Першим відзначився Ленс, котрий, як на мене, нині чи не найкращий гравець у «Динамо». Джермейн пройшов від центру поля лівим флангом, увійшов у карний майданчик і технічно пустив м’яч дугою низом під дальню бокову стійку.

Другий м’яч ефектним ударом головою після передачі Ярмоленка забив Велозу, котрий вийшов на заміну. Це влучення португальця зняло напругу в зустрічі.

— Звичайно, це дуже важлива в психологічному плані перемога, — сказав Сергій Ребров після поєдинку. — Хлопці, незважаючи на втому, зібралися на матч, показали гідний футбол і заслужено виграли.

— Прокоментуйте заміну Кравця на Мбокані. Чи планували її заздалегідь?

— Не бачу ніякої різниці — планова ця заміна, чи ні. Коли Артем забивав, то ніхто нічого не казав. Так, він не забив, попри гарні можливості, але Кравець — та людина, яка потрібна команді, бореться в кожному моменті. Саме за рахунок його активності ми найчастіше відбираємо м’ячі на чужій половині поля. Коли він при цьому ще й забиває — то чудово. Стосовно Мбокані, то нам потрібний був такий форвард, який міг зачепитися за м’яч. Що він і продемонстрував, коли вийшов на заміну й мав шанс забити гол.

— Тренер «Ріу Аве» сказав, що «Динамо» може претендувати на перемогу в Лізі Європи...

— Ми тільки на початку шляху. Це розуміють і футболісти, і тренери. Намагаємося добре зіграти в кожній зустрічі. Виграли сьогодні — добре, що пройшли далі. Тепер готуватимемося до нового суперника. А про фінал Ліги Європи тепер ще ніхто не думає. Нині в нас було завдання пройти до наступного етапу турніру. І ми його виконали. Наступна мета — вийти до плей-оф з першого місця. Але не забувати й про чемпіонат і Кубок країни.

— Сьогодні Велозу забив. Наскільки корисний він для команди?

— Мігель дуже корисний виконавець. Він гравець збірної Португалії. Але в нашій команді тепер є гарна конкуренція. Бачу, що Мігель це розуміє. Виходячи на заміну, він допомагає команді. Сьогодні він забив м’яч. На полі він віддає все, чим володіє. Я радий, що він професіонально ставиться до своїх обов’язків.

— У Ярмоленка була застуда...

— Нежить і проблеми з горлом у Андрія були ще до матчу в Запоріжжі. Там він провів на полі весь ігровий час і був дуже корисний команді. Те саме і сьогодні. За 10 хвилин до кінця я запитав його, чи може продовжувати зустріч. Він погодився грати. Хоча в роздягальні я чув, що в нього немає голосу. Я йому вдячний, що він дограв цю зустріч. Гадаю, Андрій зіграє й у наступному матчі.

— Як налаштовані на завершальний поєдинок групового турніру в Бухаресті?

— Ми вже пройшли далі, але для нас дуже важливо налаштуватися на матч із «Стяуа» і вийти з першого місця. На той поєдинок ми неодмінно вийдемо в бойовому складі.

Джермейн Ленс — чи не найпомітніша сьогодні фігура в «Динамо».

Мігель Велозу знає, як забивати португальцям.

Динамівська атака.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.