Сьогодні відбудеться урочисте засідання з нагоди річниці утворення Центральної виборчої комісії
 
До речі, члени комісії тісно співпрацюють зі своїми колегами з інших країн. Так, комісією укладено угоди про двостороннє співробітництво з Головною виборчою комісією Литовської Республіки, Національною виборчою комісією Республіки Польща, Державною виборчою комісією Боснії і Герцеговини, Центральними виборчими комісіями Азербайджанської та Латвійської республік, Російської Федерації, Киргизької Республіки, Республіки Молдова, Національним виборчим бюро Угорської Республіки та Грузії. Центральна виборча комісія не просто стала членом Асоціації організаторів виборів країн Європи, а й бере активну участь у її роботі. Традиційно постійною та плідною можна назвати і нашу співпрацю з Радою Європи та ОБСЄ.
На думку Голови ЦВК Володимира Шаповала (на знімку), сьогодні пріоритетне значення для Комісії має остаточне завершення виборчої кампанії, а відповідні заходи, присвячені річниці Центрвиборчкому, логічно провести після її закінчення. Він зауважив, що ці заходи мають бути «мінімальні, стримані й коректні».
 
ІЗ ІСТОРІЇ
 
13 листопада 1997 року відбулося перше засідання Центральної виборчої комісії як постійно діючого колегіального державного органу.
Як незалежний орган, Центральну виборчу комісію утворено в листопаді 1997 року Постановою Верховної Ради України — напередодні старту виборчої кампанії з виборів народних депутатів України 1998 року. Закономірно, що за 15 років Центральна виборча комісія зазнала кількісних та якісних змін. Нині у її колективі працюють державні службовці з вищою юридичною, технічною і економічною освітою. Серед них — 18 заслужених юристів України, два заслужених економісти України, заслужений працівник промисловості України, заслужений журналіст України. Наші працівники мають вчені звання професора, доцента, наукові ступені доктора юридичних наук, доктора наук з державного управління, є також два кандидата юридичних наук і кандидати філософських та економічних наук.
Фото надано прес-службою ЦВК.