Футбол. Відбулося засідання виконкому Федерації футболу України. Порядок денний мав багато пунктів. Але громадськість і представників ЗМІ сьогодні найбільше цікавить одна проблема, чи не найважливіша нині для вітчизняного футболу. Мова про вакантну посаду тренера національної збірної. Тому журналісти загострили увагу на цій темі під час прес-конференції з першим віце-президентом ФФУ Анатолієм Поповим.
— Анатолію Володимировичу, незважаючи на те, що питання стосовно нового головного тренера збірної не було внесене до порядку денного виконкому, чи воно обговорювалося?
— Так, це питання ми розглядали в пункті «Різне». Не тому, що воно неактуальне, а задля того, щоб приділити йому стільки часу, скільки потрібно.
Члени виконкому дуже стурбовані ситуацією, котра через різні обставини виникла навколо національної збірної. Сьогодні ми знову повернулися до розширеного списку кандидатів, який є в розпорядженні Комітету національних збірних і голови тренерської ради федерації Михайла Фоменка. У цьому списку тридцять осіб, про що сам Михайло Іванович і доповів на виконкомі. Обговорення було бурхливим. В результаті прийняли рішення доручити президенту федерації Анатолію Конькову та Михайлові Фоменку опрацювати наявні матеріали й запропонувати декілька фахівців, з якими Федерація футболу України і вестиме переговори щодо можливості очолити національну команду країни. За словами президента Федерації, на це йому знадобиться 5—7 днів.
Хочу зазначити, що в списку є багато українських і зарубіжних тренерів. У паспорт спеціаліста, з метою встановити його національність, ніхто не дивитиметься. За основу братимемо його досягнення, кваліфікацію та потенційні можливості вирішувати завдання, які стоятимуть перед збірною.
— Чи значаться в списку прізвища італійця Марчелло Ліппі та Свена-Горана Ерікссона?
— Ліппі немає, Ерікссон є.
— Повертаючись до переговорів з англійцем Гаррі Реднаппом, хто їх вів від імені ФФУ і чи влаштовували англійського спеціаліста запропоновані умови?
— Перемовини вів віце-президент ФФУ, президент Прем’єр-ліги Віталій Данілов. Щодо фінансового боку угоди, то ніяких розбіжностей у нас з агентами, котрі представляли інтереси англійського фахівця, не було. Рішення влаштовувало обидві сторони. Але втрутились непередбачувані обставини: «Квінз Парк Рейнджерс» втратив тренера, і команді також терміново знадобився новий наставник.
— Чи можливо для майбутнього тренера національної збірної сумісництво — одночасна робота у клубі та збірній?
— Це питання не розглядалося через те, що більшість членів виконкому проти такого сумісництва.
Перемога приємна і почесна
Хокей. Регулярний чемпіонат КХЛ. Пітерський СКА, котрий фінансується «Газпромом» і має суперзірковий склад, поступився новачкам ліги. Донеччани здобули перемогу — приємну і почесну.
«Донбас» (Україна, Донецьк) — СКА (Росія, Санкт-Петербург) — 3:2 (1:1, 2:0, 0:1). Шайби: Кіїскінен, 11, Петтерссон, 30, Вілсон, 40 -Ковальчук, 4, Рибін, 54.
***
Регулярний чемпіонат ПХЛ України. «Сокіл» (Київ) — «Білий Барс» (Біла Церква). 4:2 (1:2, 1:0, 2:0). «Компаньйон» (Київ) — «Динамо» (Харків). 1:2 (1:1, 0:1, 0:0).
«Беркут» (Київ) — 50 очок, «Сокіл» — 36, «Динамо» — 35, «Компаньйон» — 32, «Донбас-2» — 31, «Леви» (Львів) — 24, «Білий Барс» — 5.
На висоті 
лише «Будівельник»
Баскетбол. Єврокубок. 28 листопада. Група А. «Будівельник» (Київ) — «Хапоель» (Ізраїль, Єрусалим). 84:77 (24:26, 22:18, 16:14, 22:19). Група D. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Банвіт» (Хорватія) — 88:95 ОТ (19:19, 24:20, 20:17, 19:26, 6:13). Група Е. «Сопот» (Польща) — «Донецьк». 77:67 (20:17, 14:28, 19:13, 24:9).