Володарка чотирьох золотих олімпійських медалей у плаванні киянка Яна Клочкова прийняла рішення піти з посади глави Київського міського відділення Національного олімпійського комітету. Про це повідомляє прес-служба знаменитої спортсменки.

За словами Клочкової, протягом минулого року Київське відділення НОК реалізувало і взяло участь у понад 30 проектах. Але на певному етапі вона зрозуміла, що «непросто доносити важливість спорту точково і прийняла рішення активно займатися розробкою і реалізацією власних задумок, які змогли б втягувати в процес цілі українські родини».
«Я зрозуміла, що виконавчі органи НОК від мене чекають чогось іншого. Пізніше стало ясно, чого саме: ходіння подіумом як модель, котра рекламує спортивну форму, і людина, яка перерізає червону стрічку під оплески спонсорів НОК», — розповіла олімпійська чемпіонка.
«Протягом року роботи мені і моїй команді довелося думати про реалізацію проектів буквально сидячи на картонних коробках в орендованому на власні гроші приміщенні. Саме з цієї причини уникали візитів журналістів та ділових партнерів до непрезентабельного офісу, — розповіла Яна. — Шкода, але спроби довести свою спроможність як спортивного менеджера — глави Київського відділення НОК — виявилися марними. До того ж вони забрали багато часу, який можна було б використати ефективно. Саме тому я вирішила залишити посаду і працювати на благо здоров’я українців вже в іншій системі координат».
Фото Юрія ТИВОНЧУКА.