Академічне веслування. Українська столиця вже за два роки може стати місцем проведення світових змагань. Таке переконання під час офіційної зустрічі в КМДА висловили представники Міжнародної федерації веслувального спорту (FІSA).
Фахівці цієї організації прибули до Києва, щоб вивчити можливості проведення в нашій столиці міжнародних змагань, зокрема чемпіонатів світу та Європи у 2015-2016 роках. Це стане можливим завдяки будівництву у Матвіївській затоці Дніпра сучасного європейського веслувального каналу на базі Київського водного стадіону.
Після успішного проведення футбольного Євро-2012 Київ готується прийняти чемпіонат світу з художньої гімнастики 2014 року, Євробаскет-2015. Зрозуміло, що кияни радітимуть, якщо їх місто здобуде право на проведення чемпіонату світу з академічного веслування. Окрім Києва на нього претендують також Токіо, Стамбул та Мадрид. Змагання відбуватимуться протягом восьми днів і зберуть найкращих веслувальників світу, а також декілька тисяч іноземних уболівальників.
Представники FІSA високо оцінили потенціал Києва та погодилися допомагати у будівництві каналу, трибун для глядачів, елінгів для зберігання човнів, суддівсько-адміністративного корпусу, стартової зони, тренажерних залів та велодоріжок.
— Ми прагнемо, щоб  місце, де відбуватимуться змагання і тренування, розташовувалося якомога ближче до центру міста. Адже тоді максимальна кількість вболівальників зможе долучитися до заходів. Саме такі умови може забезпечити Київ, і нам надзвичайно цікаво співпрацювати з вашим містом. Тим більше, що українська федерація завжди була дуже вагомим членом нашої міжнародної сім’ї, зважаючи на досягнення та професіональний рівень ваших спортсменів, — наголосив Мет Сміт, генеральний секретар FІSA.
Нагадаємо, веслувальні види спорту в Києві активно розвиваються з 50-х років минулого століття. 32 столичні веслувальники в різний час ставали призерами Олімпійських ігор, шестеро з них удостоєні золотих нагород. Цього року на Оболоні (затока Наталка) було відкрито першу чергу Київського водного стадіону, яка відповідає найсучаснішим європейським вимогам.