Втікаючи від міліціонерів, прикарпатець заховався у церкві поміж людей. Але це не допомогло: дочекавшись завершення богослужіння, правоохоронці спіймали порушника.

Затриманню передував інцидент в середмісті Калуша Івано-Франківської області. Працівники патрульно-постової служби звернули увагу на двох чоловіків, один з яких у незвичний спосіб ніс автомобільні шини. Коли правоохоронці підійшли ближче, то громадяни почали помітно нервувати. Потім один кинув ношу, щось вихопив з неї, й обидва накивали п’ятами. Як з’ясувалося згодом — недарма, бо в покришці була коробка з пістолетом. Саме його й вихопив молодик, а згодом викинув, забігаючи до церкви. Міліціонери знайшли перероблений у вогнепальний газовий пістолет та доправили чоловіка до міськвідділу. Другого втікача розшукали пізніше.

Хто із цих спритників є власником незаконної зброї, з’ясує досудове розслідування. Наразі вони не хочуть зізнаватися, лише кивають одне на одного. Це й зрозуміло, адже відповідальність за такі дії, згідно з ч. 1 ст. 263 КК України, передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

 

Івано-Франківська область.