Фехтування. Москва (Росія). Лідер європейського кадетського рейтингу серед шаблістів Богдан Платонов вкотре підтвердив звання найсильнішого кадета Європи, вигравши турнір у столиці Росії. У півфіналі він здолав росіянина Володимира Рубана (15:10), а у фіналі здобув перемогу над ще одним господарем турніру Іваном Ільїним (15:11).
Це вже друга перемога Богдана на турнірі серії ЄКЦ цього сезону. Півтора місяця тому він став найкращим на змаганні в Угорщині.
Футбол. Санкт-Петербург (Росія). Відбулося жеребкування групового раунду міжнародного турніру «Меморіал Валентина Гранаткіна».
Юнацька збірна України (гравці не старші 1995 року народження) потрапила до групи А, в якій змагатиметься з командами Чехії, Азербайджану та Литви.
Група В. Греція, Словенія, Росія, Латвія.
Група С. Туреччина, Фінляндія, Іран, Казахстан.
Група D. Бельгія, Італія, Санкт-Петербург, Білорусь.
Нагадаємо, турнір відбудеться з 5 по 13 січня у Санкт-Петербурзі.
*** 
Взимку київське «Динамо» може залишити півоборонець Раффаель, який переїхав до Києва нинішнього літа. У січні бразильця спробують купити німецькі й турецькі клуби. Також на Раффаеля претендує московський «Локомотив».
До речі, «залізничники» розглядають варіант із запрошенням до команди 28-річного центрального півоборонця київського «Динамо» та збірної Хорватії Ніко Кранчара. Нагадаємо, що хорват тільки перед стартом нинішнього сезону перебрався до київського «Динамо» з англійського «Тоттенгема» за 7 мільйонів євро, але поки що не став у нинішнього наставника динамівців Олега Блохіна стовідсотковим гравцем основи.
***
Президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс хоче продовжити контракти із півоборонцем, гравцем національної збірної України Олегом Гусєвим і бразильським оборонцем, улюбленцем динамівських фанів Бетао.
«Сідатимемо за стіл переговорів і розмовлятимемо, — сказав він. — Природно, з Гусєвим контракт продовжуватимемо, з Бетао, якщо він захоче, бо там сімейні обставини. Це ті футболісти, які на сьогодні є обличчям «Динамо».
Хокей. Регулярний чемпіонат ПХЛ України. «Донбас-2» (Донецьк) — «Беркут» (Київ). 1:6 (0:2, 1:1, 0:3).
«Беркут» — 50 очок, «Сокіл» (Київ) — 33, «Компаньйон» (Київ) -32, «Динамо» (Харків) — 32, «Донбас-2» — 31, «Леви» (Львів) — 24, «Білий Барс» (Біла Церква) — 5.
***
Нападник донецького «Донбасу» та збірної України Олексій Понікаровський зізнався журналістам, що є великим шанувальником європейського футболу: «Навіть у фінальній серії Кубка Стенлі-2012 між моїм «Нью-Джерсі» і «Лос-Анджелесом» знаходив час дивитися по телебаченню матчі чемпіонату Європи з футболу. Шкода, що не зміг приїхати на цей турнір».
Олексій розповів також, що хотів би зіграти за збірну України на Олімпійських іграх у Сочі 2014 року:
— Я і сам не проти у складі збірної туди потрапити. — Пам’ятаю, грав за нашу команду 2002 року у Солт-Лейк-Сіті. Тоді пережив незабутні миті. І коли буде ще такий шанс побувати на Олімпіаді, зустріти стількох друзів? Перший крок на шляху до Сочі ми вже зробили, вигравши кваліфікацію у Києві, і тепер в лютому 2013 року в Данії залишилося зробити останній — перемогти в групі, де також зіграють господарі, Італія і Словенія.
Нагадаємо, що на початку листопада на передкваліфікаційному олімпійському турнірі, котрий відбувся у Києві, наша збірна перемогла всіх суперників і вийшла до наступного кола відбору на Олімпіаду-2014.