На сесії Луганської міськради депутати підтримали ініціативу студентів щодо пільгового проїзду в громадському транспорті та вирішили звернутися до уряду з проханням виділити кошти на субвенцію. Як зазначив ректор Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля Олександр Голубенко, постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 № 541 передбачає для студентів 50% пільгову знижку на проїзд у міському транспорті, але ця норма не виконується. Студенти одержують стипендію в середньому близько 730 грн., однак більше половини цих коштів вимушені витрачати на проїзд.
Із проханням вирішити проблему пільгового проїзду до депутатів міськради звернулися й самі студенти. Перед початком сесії вони влаштували мітинг на підтримку своїх конституційних прав біля приміщення міської влади. «Ми хочемо мати рівні права зі студентами міст України, де цю проблему вирішено. Якщо наші вимоги не виконають, ми вживатимемо радикальних заходів», — ідеться у заяві студентів.
Міський голова Сергій Кравченко доручив управлінням економіки і транспорту підготувати необхідні розрахунки, а управлінню внутрішньої політики міськради — проект заяви в Кабмін, у якій Луганськ проситиме виділити на 2013 рік кошти на компенсацію вартості проїзду для школярів і студентів.