У Запоріжжі рятувальники та представники системи цивільної оборони відпрацювали евакуаційні заходи на випадок виникнення нештатної ситуації на Дніпровському каскаді ГЕС. Проблему розглядають суто теоретично, адже бетон на місцевій гідроелектростанції, яка нещодавно відзначила своє 80-річчя, з роками лише міцнішає. Тож загрози прориву греблі немає.
Під час дводенних командно-штабних навчань, яке проводило в області Міністерство надзвичайних ситуацій України, відпрацьовували й прозаїчніші завдання, — приміром, роботу у складних погодних умовах. Зокрема, за блокування відразу кількох важливих автомобільних доріг сніговими заметами. У лютому нинішнього року рятувальникам і владі довелося вирішувати схожі завдання на практиці.
Зовсім інша стихія загрожує любителям посидіти з вудкою, кажуть у МНС. Місцеві рибалки, незважаючи на численні попередження і заборони виходити на лід, регулярно потрапляють у халепу на Азовському морі чи на Каховському водосховищі. Тому під час звітних навчань відпрацьовували заходи з порятунку людей з дрейфуючої крижини.