А портрет екс-прем’єра Юлії Тимошенко розмістили на фасаді римської мерії
 
Учора близько полудня на будинку Харківської міської ради з’явилося звернення до мерії Риму із фото екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі й текстом: «Руки геть від Берлусконі! Через нього Італія втратила мільйони! Мерія Риму! Підтримай не тільки українського, а й свого екс-прем’єра!».
Директор Департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко розповів, що рішення розмістити інформаційний банер з таким змістом на будинку міської ради прийняли харківський голова Геннадій Кернес, його заступники і більшість міськради у зв’язку з недавніми висловлюваннями мера Риму Джанні Алеманно, котрий заявив про солідарність із Юлією Тимошенко й пообіцяв умовити своїх колег з інших столиць країн ЄС підтримати ініціативу Риму. 26 листопада, як відомо, портрет екс-прем’єра України розмістили на фасаді римської мерії. Унизу плаката напис — «Волю Юлії Тимошенко».
«Голова міськради Харкова, почувши заклик мера Риму, щоб голови інших міст підтримали політв’язнів, вирішив у такий спосіб підтримати політв’язня екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі», — каже Юрій Сидоренко.
За його словами, кримінальна справа Берлусконі розглядалася в суді як економічна, так само як і справа Тимошенко. «Через це Італія втратила мільйони євро, що були приховані від оподаткування. Україна також втрачає гроші на газових угодах Тимошенко. Екс-прем’єр України називає свою справу політичною так само, як називає свою справу політичною Берлусконі. Тож ми вирішили закликати колег із мерії Риму бути послідовними і підтримати не тільки українського екс-прем’єра, а й власного», — зазначив Юрій Сидоренко.
«Ми вважаємо, що втручатися у внутрішні справи України не варто. Ви бачите, що у таких справах проходить не тільки Берлусконі. Також відбувається кримінальне переслідування екс-президента Франції Ніколя Саркозі. Тому краще кожному займатися своєю країною, а не давити на інших», — сказав директор департаменту.
Він додав, що банер висітиме на будинку Харківської міськради до 29 листопада.
Харків.
Фото Миколи КОВАЛЬЧУКА.