61-річна пенсіонерка з Рівного повідомила у міліцію про те, що її у центрі міста ошукали шахраї — заволоділи 400 доларами, що належали їй. Їх жінка отримала в банку переказом від брата, який перебуває за кордоном.
Щойно пенсіонерка відійшла на кілька метрів від банку, як на її шляху постала незнайомка, котра просто перед її ногами підняла пачку перемотаних резинкою доларів. «Бачите, хтось загубив, що робити? Чекати чи що?» — сказала шахрайка і попросила пенсіонерки побути біля неї, допоки вона чекає власника «загублених» доларів, бо, мовляв, їй одній лячно. А за кілька хвилин запропонувала відійти в нелюдне місце, і пенсіонерка погодилася. Тут до них підійшов чоловік, який говорив українською мовою з польським акцентом. Незнайомець сказав, що загубив свої «пеньонзи», а знайдені долари — його, і вимагав негайно повернути їх йому.
— Ми зайшли у двір будинку, і тут раптом з’явився незнайомий мені чоловік, котрий почав кричати до нас, що це його долари. Проте жінка все заперечувала і сказала, що в неї є долари, але то її гроші, — розповідає пенсіонерка. — І коли я дістала гроші, він раптом вихопив їх у мене і склав навпіл. Проте через кілька хвилин повернув мені їх і зник. Через деякий час я, відкривши гаманця, замість своїх грошей знайшла там 700 сувенірних доларів з написом «Це не гроші — це прикол».
— За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, — каже начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області полковник міліції Руслан Мельник.
 
Рівне.