Мобільна бригада, створена при благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ Української греко-католицької церкви», щодня приходить на допомогу хворим. За останні два тижні нею здійснено 12 виїздів.
Полегшити страждання важкохворого, морально його підтримати, дати пораду та настанову в тяжку хвилину — такі завдання ставлять перед собою лікар, медична сестра, соціальний працівник та духівник, що входять до складу мобільної бригади. Лише так, спільно, можна оцінити потреби хворої людини, скласти план медичної, соціальної допомоги та духовно-психологічної підтримки.
Окремі бесіди проводяться й з родичами недужих, їх навчають як доглядати за пацієнтом у домашніх умовах. Разом з рідними вирішується питання — чи мають право хворі знати свій діагноз і самостійно приймати рішення стосовно лікування. Присутність духівника під час відвідин також має чимале значення. Адже у хворих людей існує особлива потреба в любові, прощенні й примиренні із самими собою й з тими, хто їх оточує. Окрім кваліфікованої медичної та духовної підтримки, підопічні отримують і матеріальну допомогу у вигляді медикаментів, продуктових наборів та засобів особистої гігієни.
Діяльність виїзної мобільної бригади здійснюється за підтримки Карітасу єпархії Трір (Німеччина) та Карітасу архієпархії Відня (Австрія).