У селі Покровське, що на Кіровоградщині, у дитячому будинку сімейного типу родини Сергія та Світлани Бутейкіних виховується Микита Міняйленко 2007 року народження.

Ще до влаштування в дитячий будинок у віці двох років Микита отримав важку травму — хімічний опік (отруєння марганцем слизової оболонки ротової порожнини, язика, стравоходу і гортані). Діагноз — післяопіковий рубцевий стеноз гортані, глотки і стравоходу.

Тільки протягом цього року Микиті зробили кілька операцій: спеціалісти національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» частково відновили прохідні можливості гортані, проте попереду ще складний шлях. Для одужання дитини необхідне серйозне хірургічне втручання, яке можуть здійснити спеціалісти за кордоном. Коштує таке лікування 30 тисяч євро.

Працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулися до благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Представники організації повідомили, що нададуть половину необхідної для лікування суми, але решту коштів мають зібрати люди.

ДОВІДКА

Усі небайдужі можуть долучитися до благородної справи порятунку життя хлопчика, зателефонувавши мамі-виховательці Микити Бутейкіній Світлані Сергіївні (096-690-64-87) або батьку-вихователю Сергію Олександровичу (066-507-31-52).

На знімку: цей хлопчик хоче жити.

Фото з сімейного архіву.