Юлії Тимошенко Державна пенітенціарна служба України подарувала до дня народження триденне побачення з дочкою.
Учора екс-прем’єр Ю. Тимошенко відзначила свій другий день народження за ґратами. Напередодні Державна пенітенціарна служба України зробила їй оригінальний подарунок — надала дочці Євгенії Тимошенко триденне побачення з матір’ю. Але при цьому повідомила, що побачення на тривалий час надано як виняток, на особисте прохання самої Юлії Володимирівни. «Окремо роз’ясняємо, що можливість проведення довгострокових побачень із засудженими в умовах стаціонарних установ (у т. ч. і ЦКБ «Укрзалізниці») не передбачена».
Але, попри те, що опозиція заздалегідь готувалася відзначити цю дату масовими акціями і широко рекламувала свої плани в ЗМІ, вчора перед воротами до Центральної клінічної лікарні № 5 Харкова зібралося не більше 100 прихильників колишнього Прем’єр-міністра України. Правда, повідомлялося, що це представники партії «Батьківщина» із різних регіонів України — Києва, Тернополя, Львова, Вінниці, Рівного, Луганська, Кривого Рогу, Харкова. Усі дружно кричали «Юлі — свободу!» і «Юля, із днем народження!».
Харків.
ТИМ ЧАСОМ 
 
у Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорба було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом «Свободу для Юлії Тимошенко». Відповідне рішення одноголосно прийняла мерія міста Рим, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні. У церемонії взяв участь заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко та інші опозиційні політичні діячі, повідомляється на персональному сайті М. Томенка.
Під час розмови з італійськими журналістами Микола Томенко висловив сподівання, що європейська підтримка та відповідне рішення Європейського суду з прав людини буде передумовою того, щоб Юлія Тимошенко якнайшвидше була звільнена.
Коментуючи перспективи роботи нового парламенту, М. Томенко наголосив, що за партійними списками суспільство висловило підтримку опозиції, а влада втратила значну частку довіри. За його словами, якби парламент формувався на партійній основі, то опозиція мала б перевагу в більш як 30 народних депутатів.
Парламентарій також наголосив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: якщо не буде персонального голосування і можливості контролювати діяльність влади через парламент, опозиція домагатиметься дострокових парламентських і президентських виборів.