Кілька місцевих ЗМІ Олександрії заявили про свою незгоду з політикою міськвиконкому і міського голови Степана Цапюка. Їх обурили два рішення виконавчого комітету (від 15 та від 22 листопада), за якими телерадіокомпанії «Інтелком» та «Контакт-ЛТД» мають протягом 10 днів добровільно демонтувати свої кабельні мережі. В іншому разі це зроблять примусово.

Телерадіокомпанії стверджують, що «працюють в правовому полі». А журналісти інтернет-порталу «Олександрійські новини» оприлюднили заяву, в якій зазначили, що «міський голова зі своїми прибічниками у відверто протиправний спосіб намагається помститися непідконтрольним ЗМІ за принципову позицію та критику дій місцевої влади».

Олександрійські медійники звернулися за захистом до обласної спілки журналістів, термінове засідання якої відбулося вчора. Його учасників обурили не тільки утиски ЗМІ, створення перешкод їх роботі, а й посягання на права простих громадян на інформацію. Кілька десятків працівників окремих олександрійських ЗМІ разом із представниками громадських організацій зібралися на мітинг біля адміністрації Президента, щоб розповісти про це високопосадовцям (на знімку).

Фото інтернет-порталу «Олександрійські новини».