Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 17-й тур. 26 листопада.

«Металіст» — «Таврія». 5:0. 30 630 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи — Бланко, 21, 80, Тайсон, 61, Крістальдо, 65, Марлос, 90+1.
«Дніпро» — «Металург» Зп. 3:0. 8 180 глядачів. Рефері — Кузьмін (Миколаїв). Голи: Кравченко, 21, 30, Калинич, 72.
Цими матчами підвели рису під 17-м туром. Претенденти на медалі приймали клуби з нижньої частини турнірної таблиці і надпереконливо довели свою перевагу. Наставник «Дніпра» Гуанде Рамос залишився задоволеним і результатом, і грою, котру продемонстрували його підопічні.
— Спокійний матч вийшов для нас, взяли три очки, — сказав тренер. — Небагато подій було в цій зустрічі, «Дніпро» швидко вийшов уперед і в підсумку спокійно досягнув потрібного результату. Він відбиває різницю між командами в турнірній таблиці.
Прокоментував сеньйор Рамос і можливий перехід до його команди нападника київського «Динамо» Артема Мілевського: «Ще два матчі попереду, потім й вирішуватимемо, чи потрібно нам когось купувати або відпускати».
До речі, сам футболіст оригінально відреагував на можливе розставання зі столичним клубом. Він сказав, що попереду відпустка і насамперед треба гарненько відпочити. А потім уже й про нову команду говорити.
Безвільно і безпорадно зіграла «Таврія» у Харкові. Зрозуміло, що причина поразки кримчан — високий клас і налаштованість суперника. «Металіст» діяв, мов відлагоджений механізм. Але на гру команди з Сімферополя нині впливають й інші досить вагомі чинники. Про них згадав її тренер Олег Лужний:
— Щодо нашої команди, то у нас тільки Путраш був на заміні та ще кілька футболістів з дублюючого складу.
— А чи плануються зміни у команді в зимовий період?
— Думаю, що можливе оновлення на 95 відсотків...
За таких умов, коли більшість футболістів знають, що опиняться за дверима «Таврії», складно чекати від них нормальної самовіддачі. А кому, скажіть, хочеться надриватися, коли твоя доля вирішена?
До речі, того дня, коли кримчани лунко програли в Харкові, у Сімферополі сталися важливі зміни, про які повідомив офіційний сайт клубу. Рада засновників призначила президентом ФК «Таврія» Сергія Куніцина, а генеральним директором — Юрія Васюкова...