У Львові депутати облради ухвалили рішення сформувати міжвідомчу групу, яка працюватиме над припиненням рейдерської атаки на «Моршинський завод мінеральних вод».

На сесії також прийняли звернення до керівництва країни і створили тимчасову комісію, яка має пояснити причини свавілля правоохоронних органів і контролюючих структур щодо підприємства, де працюють 700 робітників.

Моршинський завод входить до холдингу «ІDS GroupUkraіne» і є провідним виробником мінеральних вод в Україні. Блискавична атака на холдинг, здійснена на прохання російської сторони, на думку депутатів, є наміром знищити успішний бізнес і провести черговий перерозподіл власності. Такі дії — дуже поганий сигнал для інвесторів.

Представник заводу, якому надали слово на сесії облради, пояснив, що опальний російський олігарх Борис Березовський не має жодного стосунку до підприємства, яке торік сплатило в українську казну 211 мільйонів гривень податків. Серед власників акцій було названо прізвище сім’ї покійного Бадді Патрикашвілі та ще кількох зарубіжних бізнесменів. Львівська облрада наполягає на неупередженому та невідкладному розгляді дій судді Сихівського райсуду Борейка С. В., котрий виніс «очевидно неправомірні рішення щодо арешту майна, активів та акцій «ІDS GroupUkraіne». Від Генпрокуратури депутати вимагають об’єктивних і незаангажованих дій.