Селяни Херсонщини знайшли гідну відповідь комерсантам-посередникам, котрі намагаються скуповувати вирощений ними врожай городини за безцінь. Фермери з райцентру Велика Лепетиха Олексій Бережний та Олександр Ващенко вирішили: ніж продавати овочі за жалюгідні копійки і все одно зазнавати збитків, ліпше просто подарувати плоди своєї праці дітям. 
Сказано — зроблено: до загальноосвітньої школи № 1 та чотирьох селищних дитсадків аграрії спільно відправили як презент понад десять тонн свіжої капусти, цибулі, моркви, буряку та помідорів. Ще й на додачу закликали керівників усіх місцевих сільгосппідприємств наслідувати їхній приклад — поділитися врожаєм із освітніми закладами, а не очікувати, що закупівельні ціни невідомо коли підвищаться. Звісно, й місцева влада готова аплодувати землякам-доброчинцям.
— У нашому районі — 107 фермерів, з них два десятки спеціалізуються на вирощуванні городини. Якщо всі вони підтримають заклик Олексія Бережного та Олександра Ващенка, жодних проблем з харчуванням малечі з дитсадків та школярів у всіх без винятку селах, а не тільки в райцентрі не буде до кінця навчального року. А от без їхньої допомоги «зводити кінці з кінцями» важко: бюджетне фінансування покриває потреби освітніх та дошкільних закладів менш як на сімдесят відсотків, — зазначив голова Великолепетиської районної ради Дмитро Папуша.
 
Херсонська область.
Фото з архіву «Голосу України».