Кілограм цукру на ринках Тернополя можна купити трохи більш як за п’ять гривень. Приблизно така ціна гречки цьогорічного врожаю. Щоправда, в магазинах ядриця трапляється і за 9—10 гривень — минулорічна. В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації прогнозують, що ціни на ці продукти можуть і далі падати. Адже і цукру, і гречки область виробила в кілька разів більше, ніж може спожити її населення. 
Споживач радіє, а сільгоспвиробники рахують втрати і замислюються над тим, чи варто наступного року сіяти ці культури. Навесні цього року площі під цукровими буряками і так скоротили на 12 тисяч гектарів, мабуть, тенденція збережеться. Щодо гречки, то ситуація також неоднозначна. Після дефіциту — перевиробництво, тож дедалі більше аграріїв ратують за хоч якусь плановість у сільському господарстві. А ще ціни на продукти харчування істотно збивають ярмарки, які в обласному центрі влада організовує раз на два тижні і перед святами. 
Цьогоріч вони особливо щедрі, бо вродило практично все. Рекордний врожай зернових, багато садовини, меду, м’яса і м’ясопродуктів, круп. Ціни нижчі від ринкових на 15—20 відсотків. Вигідно людям та й сільгоспвиробники мають непоганий виторг. 
 
Тернопільська область.