Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 17-й тур.

23 листопада. «Чорноморець» — «Кривбас». 2:0. 19 329 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Бобко, 67, Діденко, 77.
24 листопада. «Ворскла» — «Волинь». 0:1. 3 200 глядачів. Рефері — Іванов (Макіївка). Гол: Савич, 75.
«Шахтар» — «Говерла». 5:1. 35 238 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Ілсіньо, 5, Вілліан, 13, Мхітарян, 17, Коста, 62, Девич, 80 — Ле Таллек, 45.
«Зоря» — «Металург» Д. 1:2. 3 000 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Худзік, 12 — Нельсон, 78, Ігнатьєвич, 90+1 (автогол).
25 листопада. «Іллічівець» — «Карпати». 2:0.  2 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Фомін, 18, Федотов, 90+2.
«Динамо» — «Арсенал». 4:0. 20 815 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Хачериді, 40, Ідейє, 44, 90, Гусєв, 88.
Бомбардири: Мхітарян («Шахтар») — 17 м’ячів, Ідейє («Динамо») — 12, Лукас («Карпати») — 8. 
Драматично розвивався поєдинок у Луганську. Ігровий час спливав, залишалося провести якихось дванадцять хвилин, і «Зоря» вела перед 1:0. Мало хто міг подумати, що події розвернуться на 180 градусів. Але якось непомітно хмари згустилися над господарями. Донеччани зрівняли рахунок. Але на цьому поневіряння «Зорі» не завершилися: на першій компенсованій хвилині гравець господарів зрізав м’яч у власні ворота. Біда та й годі для луганської команди.
А підопічні Юрія Максимова почуваються окриленими. Після лункої перемоги над «Динамо» донецький «Металург», виявивши волю, виграв і в Луганську.
На прощання в цьому році надпереконливу перемогу в київському дербі подарували своїм уболівальникам динамівці. Хоча попервах мало хто  наважився б стверджувати, що матч завершиться нищівною поразкою «канонірів», котрі в попередньому турі всуху (2:0) обіграли «Шахтар».
— Вдалося налаштувати команду, — сказав на післяматчевій прес-конференції Олег Блохін. — Багато хто сподівався, що «Арсенал» діятиме проти нас, як у переможному поєдинку з «Шахтарем». Але ми мали абсолютну перевагу, тож рахунок по грі. Як на мене, це був найкращий матч «Динамо» за останній час. Після двох поразок важко було налаштувати гравців, особливо після поєдинку з ПСЖ. Тоді команда діяла добре, але не використала свої моменти, тому й поступилася. Сьогодні вона показала і характер, і бажання. «Арсенал» діяв від оборони, і нам потрібно було її розкрити, що ми успішно зробили. Після другого гола стало набагато простіше грати.
— Перші два м’ячі «Динамо» забило зі стандартних положень. Чи ви відпрацьовували це на тренуваннях?
— Ми награвали стандарти, але часу на все не вистачає, бо матчі через два дні на третій. Сьогодні вперше бачив, щоб Хачериді так добре зіграв.
— Ідейє хоче довести вам, що не втратив голеве чуття. Сьогодні він зробив дубль, то можна стверджувати, що він повернувся?
— Ніхто його не відправляв у заслання. Просто людині треба було трохи посидіти, подумати, переосмислити певні речі, відпочити. Це цілком нормально, коли відбувається ротація складу. Думаю, це йде на користь деяким футболістам.
— Чому Мілевський не потрапив до заявки на матч?
— Його за погіршення фізичної форми відправлено до дубля, там він і тренуватиметься.
— Але ж він стільки часу в «Динамо»!
— Якщо Ігор Михайлович Суркіс сказав, що Мілевського виставлено на трансфер, то, мабуть, воно так і є.
— Що скажете про гру Дуду?
— Дайте час. Не можна оцінювати футболіста за двома-трьома зустрічами. Повинна бути стабільність. Я з ним практично ще не працював, але він мене слухає. Поки у нього немає останнього кроку, але сьогодні він віддав чудову передачу.
Мені сподобалися певні моменти, коли наші пресингували, але іноді вони запізнювалися і не встигали накривати суперників. А ще задоволений тим, що команда грала до кінця.
— Що сказали підопічним у перерві?
— Я ніколи цього не розкриваю, але скажу, що сьогодні я був спокійний.
— Яким бачите «Динамо» наступного року?
— Не біжіть попереду потяга. Все залежатиме від багатьох чинників, зокрема, від трансферної кампанії. От ніхто не пише, чому у такій команді, як «Динамо», всього чотири оборонці. От і доводиться ставити у захист Богданова, Вукоєвича. Я вже повідомив керівництву, які гравці мені потрібні. Список складено давно. Давайте зачекаємо завершення літньо-осінної частини сезону.
— Може когось із дубля маєте намір перевести до основи?
— Кількох футболістів неодмінно візьмемо на збори, але всіх, зрозуміло, взяти не зможемо. Хльобаса подивилися — хлопець, начебто, перспективний, але йому лише 18 років. У такому віці українські футболісти про себе ще не заявляють, як раніше — Ребров, Шевченко. Категорично мене не влаштовує ситуація в «Динамо-2» — з таким набором гравців команда не повинна йти на останньому місці. Настане перерва — подивимося, що робити. Багатьох у «Динамо» не буде.
— Чи є потреба зміцнити воротарську позицію?
— Не чув від Михайлова та Роменського нічого про таку необхідність.
...Учора відбулися ще два поєдинки туру: «Металіст» приймав «Таврію», а «Дніпро» — запорізький «Металург». Але вони завершилися, коли це число нашої газети вже друкувалося.
Фото Володимира КОТЛЕНКА.
Атакує Олег Гусєв.
Браун Ідейє забиває четвертий м'яч «Арсеналу».