У зв’язку з появою у засобах масової інформації коментарів наклепницького характеру щодо Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, які, очевидно, пов’язані з тим, що боротьба за посаду керівника парламенту вступила у вирішальну фазу, Прес-служба апарату Верховної Ради України заявляє таке.
Голова Верховної Ради України відповідно до законодавства організовує роботу і очолює Підготовчу депутатську групу, коли він обраний депутатом, яка опрацьовує питання з організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України нового скликання.
Оскільки пропозиції щодо складу такої групи вносять політичні партії, між виборчими списками яких розподілено депутатські мандати, та народні депутати-самовисуванці, обрані в одномандатних округах, В. Литвин увійшов до складу Підготовчої депутатської групи за пропозицією Партії регіонів. Інші політичні партії поставилися до цього спокійно, зважаючи на те, що їх сукупна квота на представництво у Підготовчій депутатській групі фактично співставна з квотою Партії регіонів.
Витоки і причини таких неадекватних коментарів очевидні: деякі претенденти на посаду Голови Верховної Ради України за допомогою політтехнологів, що їх обслуговують, вдалися до цинічних і брехливих тверджень, побачивши у цьому факті загрозу для себе.
Рекомендуємо цим діячам, зокрема й тим, які раптово прийшли до тями і відірвалися від своїх молодих пасій, аби виступити з «викриттям», заспокоїтися і повернутися у звичний для себе стан.
Позиція В. Литвина чітко визначена і вже неодноразово озвучена: він не збирається нікуди вступати, не претендує на жодні посади і має намір працювати рядовим депутатом у Комітеті з питань науки і освіти.
Такі примітивні і дешеві трюки свідчать про відсутність будь-яких моральних гальм і елементарної політичної витримки як у замовників, так і у виконавців цієї облудливої кампанії, які вдалися до огульно-безпідставних випадів.