Досить несподівану думку в політичному контексті висловив керівник прикордонного Закарпаття, сказавши: «Ситуація така, що скоро бігатимуть за Україною, щоб вона вступала в Європейський Союз». На уточнююче запитання кореспондента «Голосу України», на чому ґрунтується такий його прогноз, О. Ледида (на знімку) аргументував тим, що Україна володіє величезним потенціалом і резервом у ракетно-космічній та галузі виробництва продуктів харчування, а також системними проблемами всередині Європи.

А всередині України на Закарпатті після виборів розпочалося розмірене, планомірне життя — так під час прес-конференції прокоментував ситуацію в регіоні голова ОДА Олександр Ледида. І додав, що у нього взаємовідносини з лідерами усіх політичних партій були, є і залишаються нормальними. З керівником «Єдиного центру» Віктором Балогою також. «Хоча на виборах ми з ним були конкурентами і опонентами, — наголосив керівник області. — Моя посада зобов’язує толерантно ставитися до всіх. Секрету немає, що після цих виборів відомі політики почнуть переорієнтовуватися, приєднуючись до певних фракцій, як це відбувається останні 15 років. Нині більший акцент буде зроблено на ті політичні сили, які представлено у парламенті. Це нормальний політичний процес в Україні».
Тут слід додати, що на Закарпатті шість мажоритарних округів розділили порівну між собою — по три — висуванці Партії регіонів (Василь Ковач, Іван Бушко, Михайло Ланьо) і «Єдиного центру» (рідні брати Віктор і Павло Балоги та їхній двоюрідний брат Василь Петьовка). А в багатомандатному окрузі області перемогу здобули регіонали. А відповідаючи на запитання, яке майбутнє чекає партію «ЄЦ», О. Ледида спрогнозував: «Через рік такої політичної сили, як «ЄЦ», на політичній карті держави Україна не буде...».
Він також наголосив, що Закарпаття у теперішньому скликанні Верховної Ради України представлятимуть 11 вихідців із Закарпаття, а Партія регіонів матиме шість народних депутатів-закарпатців. Тому область може розраховувати на серйозну підтримку в парламенті. Бо коли питання стосується того чи іншого регіону, то всі представники областей, навіть якщо вони від різних політичних сил, — завжди обстоюють інтереси рідного краю. Якщо говорити, де така підтримка потрібна, то це насамперед протипаводкова програма «Тиса», реформування медицини, освіти, інші важливі питання.
Голова ОДА також повідомив, що мав годинну зустріч із Президентом України, на якій порушувалися питання фінансування будівництва та ремонту доріг у Закарпатській області. Адже у попередні роки та у зв’язку з підготовкою до фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 більше коштів на розбудову інфраструктури, зокрема доріг, отримували ті регіони, де безпосередньо проводилися матчі. За словам О. Ледиди, Президент запевнив, що ті кошти, які Закарпатська область недоотримала у минулі роки, будуть закладені у бюджеті на наступний рік. «Тому очікуємо збільшення фінансування на будівництво та ремонт доріг у 2013 році, — наголосив голова ОДА. — Для того, щоб туристи захотіли відвідати область, повинна бути відповідна інфраструктура, — наголосив він.
Олександр Ледида також відповів на низку інших актуальних запитань. Зокрема, про авіасполучення. Адже з Ужгорода до Києва літає тільки один літак. Останнім часом — за маршрутом Ужгород — Чернівці — Київ. Але рейс збитковий, окрім понеділка й п’ятниці. Максимальне завантаження — 62—65 відсотків. Тому розглядається проект, згідно з яким має бути визначена авіакомпанія, котра надасть менше повітряне судно і у такий спосіб завантаженість рейсу вдасться збільшити. На наступну сесію обласної ради буде винесено питання щодо фінансової підтримки Ужгородського аеропорту.
 
Ужгород.
Фото надане прес-центром ОДА.